Леонел Меси: Ще се върна в Барселона

Спорт 23.11.2021 14:32 Снимка: ДНЕС+

Леонел Меси: Ще се върна в Барселона

"Това е моят дом и аз живея там"

Звездата на ПСЖ Лионел Меси коментира пред "Марка" бъдещето на Барселона, назначението на бившия му съотборник Шави Ернандес за треньор и дали сегашният му съотборник Килиан Мбапе ще премине в Реал Мадрид.

Аржентинецът сподели още, че един ден ще се завърне в Барселона и похвали Кристиано Роналдо за представянето му след завръщането в Манчестър Юнайтед.

"Казаха ми, че не мога да остана в Барселона, че не могат да подпишат нов договор с мен. Не знам дали имаше нещо друго освен финансовите проблеми, но ми казаха, че не могат да подновят договора ми", заяви Меси и бе помолен да коментира думите на президента на Барселона, че той и Иниеста могат да се върнат в клуба, след като Дани Алвеш вече стори това.

"Очевидно, ако мога по някакъв начин да помогна на клуба и допринеса с нещо, ще се радвам да се завърна. Винаги съм казвал това. Един ден ще се завърна в Барселона, защото това е моят дом и аз живея там. Истината е, че пристигането на Дани Алвеш ме изненада, особено в този момент. Мисля, че е добро попълнение и както Шави, той ще бъде важен за младите играчи. Алвеш ще помогне на отбора да израсне, той има манталитет на победител", посочи Лео и бе попитан дали Мбапе ще премине в Реал Мадрид.

"Не знам. Само той е наясно какво ще направи. Това, което мога да кажа, е, че съм щастлив, че той е тук. Килиан е важен играч в битката за наши цели през този сезон и говори испански перфектно", каза Меси, а на въпроса "липсва ли му съперничеството с Роналдо", отговори така:

"Състезавахме се индивидуално и отборно в едно първенство дълго време. Имахме еднакви цели, сцената бе страхотна за нас и за феновете. Това е красив спомен, който ще остане във футболната история. Кристиано показа, че няма проблем с адаптацията в Манчестър Юнайтед. Той познава клуба и от самото начало започна да вкарва голове."

Той призна, че в началото му е било странно да бъде съотборник със Серхио Рамос, с когото за водили много битки по испанските терени:

"В началото беше странно след години на състезание между нас, като лидери на Барселона и Реал Мадрид и борба на терена в доста Класикос, но всичко, което се е случило, остава на терена. Ние се уважаваме."  /tribune.bg

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027