Клоп: Съдийското извинение не ни носи точки

Спорт 01.10.2023 16:18 Снимка: ДНЕС+

Клоп: Съдийското извинение не ни носи точки

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп, естествено, бе много ядосан след загубата 1:2 при гостуването на "Тотнъм" в 7-ия кръг на английската Висша лига, дошла след автогол на Жоел Матип в шестата минута на добавеното време, както и заради неправилно отменения гол на Луис Диас през първото полувреме заради засада, плюс двата червени картона за играчи на "мърсисайдци".

"Голът на Диас, при който бе отсъдена засада - такава няма. Съдиите поставиха линиите неправилно", коментира Клоп, относно решението на реферите след преразглеждането на ситуацията със системата за видеоарбитраж - ВАР. Топката е в краката на Мохамед Салах. Те не отсъдиха правилно момента, в който Салах подава.

Трудно е да приемем това. После си отбелязахме автогол, което също е трудно за приемане. При първия червен картон нарушението не е толкова лошо. Изглежда различно на забавен кадър. Той стъпва върху топката. Първото нарушение на Диого Жота не е за жълт картон, а след това получи втори", продължи германският наставник на "Ливърпул".

Ръководството на съдийската организация публикува изявление след мача, наричайки решението при ситуацията с отменения гол на Луис Диас "значителна човешка грешка".

"Това беше ясна и очевидна фактическа грешка и трябваше да доведе до присъждане на гол чрез намеса на ВАР", се казва в изявлението, с което се обещава извършването на пълен преглед на обстоятелствата, довели до грешката.

"Това извинение не ни носи точки", коментира Клоп.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822