Кърстаич се сбогува с България в Тирана, канят Мъри Стоилов да го смени

Спорт 16.10.2023 09:51 Снимка: ДНЕС+

Кърстаич се сбогува с България в Тирана, канят Мъри Стоилов да го смени

Младен Кърстаич ще може да се сбогува с националния отбор на България, без да чува викове “оставка”.

Такива заехтяха от камерната публика на стадион “Васил Левски”, докато държавният ни тим записа ново срамно дъно - падна от аутсайдера в квалификационната група за европейско първенство догодина Литва и зае мястото му на края на класирането.

49-годишният Кърстаич ще води за последно България при гостуването на Албания утре за контролна среща.

Причината - липса на време за адекватна реакция след поредния провал. Явно и спортният директор Георги Иванов-Гонзо не иска да повтори хода след смяната на Ясен Петров миналата година, когато застана временно начело на националния отбор.

 

След спаринга с Тирана Кърстаич почти сигурно ще се прибере в родната Сърбия в очакване на официализирането на статута му като безработен.

Падението срещу Литва означава, че България поне една година няма да има победа. С оглед на това, че през ноември ни предстоят домакинска европейска квалификация с лидера Унгария и гостуване на Сърбия, е твърде вероятно серията да продължи. За последно миналия ноември държавният ни тим спечели контрола в Кипър с 2:0.

Въпреки поредния гаф, с който започна вече да се дълбае дъното, Кърстаич обяви, че посоката продължава да е правилната. Липсвали само резултатите.

Той отклони въпроса за оставката с редовния лаф “дайте да преспим” и добави, че хората от ръкодството на БФС трябва да си свършат работата.

Всъщност те вече са започнали да се трудят в посока търсене на заместник на Кърстаич. Със сигурност той ще е българин и ще води държавния тим в двубоите през следващия месец.

Варианти са селекционерът на младежите Александър Димитров и безработният след напускането на “Левски” през пролетта Станимир Стоилов-Мъри.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822