Кърстаич: Негативите за мен, позитивите за играчите

Спорт 14.10.2023 10:53 Снимка: ДНЕС+

Кърстаич: Негативите за мен, позитивите за играчите

Негативите около националния отбор иска да поема на гърба си селекционерът Младен Кърстаич, а позитивите да отиват към футболистите. Такива обаче напоследък определено липсват

Утре България приема Литва в европейска квалификация, в която сили ще премерят двата най-слаби отбора в групата, които са без шанс за класиране на финалите в Германия догодина. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" стартира в 19 ч.

Ето какво заяв сръбският специалист на пресконференцията:

"Очаква ни тежък мач, Литва е дисциплиниран и много тичащ отбор. Предвид играта ни от първия двубой с Литва, а и в тези с Сърбия и от Черна гора, в които създавахме шансове, можем да очакваме положителен резултат.

Срещу Черна гора и Сърбия, допуснахме еднакви грешки. Имахме по 3-4 чисти положения, не се възползвахме от шансовете си. Утрешният мач е квалификация, в такива мачове трябва да се възползваме от половин шанс, не от един. Не трябва да допускаме голове, каквито пуснахме с Черна гора и Сърбия. Аз нямам никакви забележки към играчите. Знам, че се гледат резултатите, а те не са на наша страна. Заслужавахме повече.

Доволен съм от труда на играчите в тренировъчния процес. Негативите трябва да са на мой гръб, а позитивите на този на играчите. Така е от първия ми ден тук, така ще бъде и до края.

Ние ще подходим по-офанзивно. Винаги се играе, колкото ти позволи противникът. Очаквам нашият отбор да се възползва от шансовете си.

Ако бяхме взели точките, които заслужаваме, сега ситуацията щеше да е по-различна и щяхме да се борим за класиране.

Концентрацията е важна, не толкова дисциплината. Нашият стил е да играем офанзивно, с преса. Дали има ултиматум към мен? Във всеки един мач победата е ултиматум. Такъв съм дал на футболистите."

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822