Илияна Раева: Напускането на Мъри бе голям удар за Наско, но той се отърси бързо

Спорт 14.05.2023 18:32 Снимка: ДНЕС+

Илияна Раева: Напускането на Мъри бе голям удар за Наско, но той се отърси бързо

Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева обясни в интервю за БНТ как се е почувствал нейният съпруг и мажоритарен собственик на футболния "Левски" след напускането на треньора Станимир Стоилов.

Двамата бяха свързани от над 30-годишно приятелство, но кризата на "Герена" ги раздели.

"Наско прие напускането на Станимир Стоилов много тежко, естествено. Това беше голям удар за него. Но той знае каква е целта, знае каква е неговата мисия и много бързо успя да се отърси и започна да търси нови решения за стабилизирането на "Левски", сподели Раева.

Тя призова държавата най-накрая да се ангажира с построяването на нови стадиони.

"Това е толкова необходимо не само за футболните отбори, а за държавата, за авторитета на този спорт. Не може да няма стадиони. Трябва да се вземе генерално решение. Адмирации за това, което се направи в Пловдив, но трябва същото в София, Варна. Да вземат последните 60 години и първите 10 клуба, които имат социално значение за развитието на футбола и изобщо за държавата, да построят на всички модерен стадион. Това е абсолютно задължително за държавата”, призова Раева.

Европейската шампионка в многобоя през 1980 г. в Амстердам е доволна от представянията на родните състезателки на държавното първенство.

"Приятно изненадана съм от държавното първенство. Видях много сериозно израстване и отговорна работа от треньорите ни. Всички момичета са много добре подготвени. Показаха добра игра и добра спортна форма. Очаквам силно европейско първенство", сподели тя в интервюто за предаването "Арена спорт".

Столичанката сподели очакванията си към Ева Брезалиева, Стилияна Николова и Боряна Калейн за предстоящата световна купа.

"Ева Брезалиева за първа година я налагахме по състезанията и усети отговорността. Тя се справяше все по-добре с всяко следващо състезание. Почивката на Боряна Калейн ѝ се е отразила много добре, съдейки по това, което виждам по тренировките. Надявам се, че ще съхрани искрата у себе си. Вярвам, че ще успее да се мобилизира и ще покаже най-доброто у себе си. Стиляна Николова е в доста крехка възраст. Младите състезателки са подвластни на пубертета. Стиляна трябва да има самочувствие, което се изразява във вярата на собствените си възможности", допълни тя.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика е уверена, че ансамбълът ще жъне успехи на предстоящите състезания.

"Новият правилник за ансамбъла е по-тежък от предишния. Съчетанията са безкрайно сложни. Ние имахме съмнения в съчетаването на ансамбъла. Въобще не съм притеснена за ансамбъла, защото знам възможностите на треньора Весела Димитрова. Притежаваме конкуренти съчетания за първото място. Още им трябва увереност - самочувствие и вяра в собствените сили", добави Раева.

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543