Хамилтън: Карането на Верстапен преминава границата

Спорт 06.12.2021 13:12 Снимка: ДНЕС+

Хамилтън: Карането на Верстапен преминава границата

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън обвини конкурента си за титлата във Формула 1 Макс Верстапен в прекалено опасно каране, след като двамата се сблъскаха за пореден път този сезон по време на Гран при на Саудитска Арабия.

В 37-та обиколка на вчерашната надпревара водачът Верстапен получи нареждане от стюардите да пропусне Хамилтън пред себе си, заради нарушение на правилата, но нидерландецът натисна прекалено рязко спирачките и двата болида се удариха леко, макар че не се стигна до сериозни щети по колите. В крайна сметка Хамилтън спечели и вече има равен брой точки с Верстапен преди последния старт за сезона в Абу Даби, а впоследствие пилотът на Ред Бул поучи наказание от 10 секунди за действията си, което обаче не промени класирането.

"Трябваше да запазя хладнокръвие, което бе трудно на моменти. В 28 години в професията съм се състезавал с много различни пилоти и някои от най-добрите прекрачват границата. За тях не важат правилата или те просто не мислят за това. Макс определено е от тях. Толкова много пъти избягвах сблъсък с него. Нямам против да го правя, защото така оцелявам още един ден", коментира Хамилтън след успеха си в Джеда.

Верстапен изрази друга гледна точка, след като бе избран от феновете за пилот на деня. "Явно феновете разбират от състезания, защото случилото се днес бе невероятно. Просто се опитвам да карам, а напоследък този спорт се е превърнал повече в наказания, отколкото в състезание. За мен това не е Формула 1", каза той.

Една от най-оспорваните битки за титлата в историята на Формула 1 ще се реши в неделя по време на Гран при на Абу Даби./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027