Халф на Германия натяга напрежението в "Байерн" заради Катар

Спорт 12.11.2022 11:17 Снимка: ДНЕС+

Халф на Германия натяга напрежението в "Байерн" заради Катар

Халфът на германския национален отбор Леон Горецка натегна още повече напрежението около финансовите отношения на клубния си отбор “Байерн” с Катар.

Броени дни след като разкритикува изказване на посланика на световното първенство Халид Салман, 27-годишният футболист се обяви против продължаването на спонсорския договор на мюнхенци с арабската държава.

Това стана в интервю за германската държавна телевизия ZDF. Горецка е запитан дали си пожелава контрактът с Катар да приключи след изтичането му. “Лично аз нямам нищо против това”, отговаря Леон.

И така осигурява допълнителна доза напрежение за ръководството на “Байерн”. Според изданието в края на годината предстоят преговори между германския гранд и Катар за продължаването на спонсорския договор.

На Зебенер щрасе, където е централата на “Байерн”, получават от сегашния му вариант 25 милиона евро под различни форми.

През януари отново предстои лагер в арабската страна, а заради миналогодишния на мачовете на “Алианц Арена” постоянно имаше протестен банер.

Горецка критикува Салман заради думите му отново в интервю за ZDF, че хомосексуализмът е умствено увреждане.

“Това е образът на човечеството от друго хилядолетие. Това не е това, което искаме да защитаваме и което даваме за пример. Абсолютно недопустимо е да направиш такова изказване”, натърти Горецка.

“Билд” съобщава, че от “Байерн” не са направили никакъв опит да запушат устата на футболиста си

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822

Водещите новини