Гранада шокира Барселона на „Камп Ноу“

Спорт 30.04.2021 15:13 Снимка: БГНЕС

Гранада шокира Барселона на „Камп Ноу“

Барселона допусна изненадващо домакинско поражение от Гранада с 1:2 в двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига.

На „Камп Ноу“ каталунците влязоха в срещата като абсолютни фаворити и установиха трайно притежание на топката още в началото. Това даде резултат в 23-та минута, когато Лионел Меси реализира с остър шут с левия крак след чудесна асистенция на Антоан Гризман. За аржентинеца това бе гол номер 26 през сезона във вътрешния шампионат. До края на полувремето той отново можеше да се разпише след извеждащ пас зад защитата на Серхио Бускетс, но бе спрян от намесата на стража на гостите Аарон Ескандел. След почивката, противно на логиката, Гранада изравни с първия си точен удар по посока Марк-Андре тер Щеген.

Точен бе Дарвин Мачис след грешка на Оскар Мингеса, който не успя да пресече паса към офанзивния футболист. Кошмарът за каталунците стана пълен десетина минути преди края на редовното време, когато Хорхе Молина наказа грешка на Жерар Пике и непокрит от близко разстояние не сбърка с глава за пълния обрат. До края на мача Барса опита да възстанови паритета, но така и не успя да намери целта за втората си загуба у дома от началото на кампанията след тази от вечния съперник Реал Мадрид по-рано през сезона.

Възпитаниците на Роналд Куман, който изгледа завършека на срещата от трибуните, след като бе изгонен от главния съдия Пабло Гонзалес Фуертес, остават с равен брой точки с шампиона Реал и на две от лидера Атлетико Мадрид, пет кръга преди края на първенството. Гранада е осми в таблицата с 45 точки, на осем от петия Реал Сосиедад. В следващия кръг Барса гостува на Валенсия, а Гранада е домакин на Кадис.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911