Футболистите на Дунав почетоха паметта на загиналото от мълния дете

Спорт 04.09.2023 09:06 Снимка: ДНЕС+

Футболистите на Дунав почетоха паметта на загиналото от мълния дете

Отборът на Дунав (Русе) победи с 1:0 като гост Беласица в мач от осмия кръг на Втора лига. Единственото попадение отбеляза ветеранът Мирослав Будинов в 39-ата миниута. С успеха си днес "драконите" събраха актив от 12 точки и вече заемат осма позиция в класирането. Домакините от Петрич от своя страна остават с осем и са на 13-о място.

След мача всички футболисти на Дунав почетоха паметта на загиналото 11-годишно дете от мълния по време на тренировка в Русе миналата седмица. Те позираха с фланелка "Венци, завинаги един от нас!" от съблекалнята на стадиона в Симитли, където се проведе двубоят с Беласица. Голмайсторът Будинов  бе облякъл фланелка с този надпис.

Междувременно във ФК Дунав е обявен траур, като тренировките и мачовете в детско-юношеската школа са спрени до второ нареждане.

"ФК Дунав е в траур, като това ще се отрази на цялостната ни комуникация в социалните медии и обществени медии, която ще бъде изключително обрана и лимитирана.

Ситуацията се отрази и на календара с мачове. На този етап е ясно, че всички срещи в детско-юношеската школа са отложени, като това включва и Дунав II. Тренировъчните занятия са отменени за цялата школа до второ нареждане. Със съдействието на Община Русе се предоставя психологическа помощ на всички деца в клуба. Решението кога ще бъдат възстановени тренировките в школата ще бъде взето след консултация със съответните специалисти, като клубът е договорил и възможност за допълнително отлагане на срещи. В този момент е важно да се остави пространство на децата и да не се притискат. В следващата сряда (06.09) ще направим нова оценка на ситуацията и ще се вземе допълнително решение.

В същото време на сбирка между играчите на представителния отбор, треньорите и ръководството бе взето решение Дунав да се яви на предстоящите срещи с Беласица и ФК Кюстендил както е по програма. Преценихме, че в тази ситуация няма по-голяма символика от това отборът да се завърне на игралното поле още този уикенд и да играе в памет на Венци.

Трагедията е огромна за целия клуб, защото изгубихме част от нас самите. Част, която осмисля нашето ежедневие и усилия. Клубът ще Ви информира за всякакви други инициативи, които биха могли да бъдат от конкретна полза за пострадалите семейства", се казва в съобщение на официалния сайт на русенския клуб.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.27277
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.62941
USD USD 1 1.81448