Десподов дебютира с отменен гол за ПАОК

Спорт 18.09.2023 13:01 Снимка: ДНЕС+

Десподов дебютира с отменен гол за ПАОК

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов можеше да направи мечтан дебют за новия си отбор ПАОК (Солун), но негов гол беше отменен заради засада. В първата си среща с черно-бялата фланелка той влезе като смяна в 63-ата минута на мястото на Янис Константелиас, а в 84-ата се разписа. Попадението обаче не беше зачетено, тъй като прегледът на ситуацията с помощта на системата за видеоповторение (ВАР) показа засада на испанеца Брандон Томас, който подаде на българското крило.

Така в крайна сметка дербито на Солун между ПАОК и Арис завърши 0:0 и двата състава прибавят по една точка към актива си. ПАОК събира 7 и се изравнява с ОФИ на 3-ата позиция, докато Арис с 4 дели 7-10 позиция.

Дербито на Солун беше с поделено надмощие в големи периоди на мача, като ПАОК имаше преимущество във владеенето на топката и в ударите. Но три минути преди гола на българското крило Арис можеше да стигне до гол. След центриране от фаул от ляво на Лорен Морон защитникът Фабиано се пребори за топката и стреля, но прекалено слабо и стражът Доминик Котарски улови. В 84-ата минута атаката от ляво беше започната от Тайсон, той центрира, а резервата Брандон Томас свали топката назад. Там Кирил Десподов дебнеше какво ще се случи, ориентира се първи и с техничен удар с десния крак я прекара през телата на двама бранители и не остави шансове за вратаря Хулиан Куеста. Радостта му, както и тази на препълнения стадион "Тумба" обаче беше кратка. Големи надежди се възлагат на българина и това се видя при появяването му на терена, когато публиката го посрещна почти френетично.

Старши треньорът на ПАОК Разван Луческу избра странен състав, поставяйки Мбвана Самата на върха на атаката, а Тайсон на фланга. Това "изяде" мястото на Десподов в стартовите 11. Но след влизането си двукратният футболист номер 1 на България показа сериозна активност. Той се връщаше в защита, на три пъти опита да провокира голово положение за своя тим, за да дойде 84-ата минута, когато все пак прати топката в мрежата, но съдиите видяха засадата, предава БТА.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361