Черно море и Етър завършиха наравно във Варна

Спорт 26.06.2020 23:21 Снимка: ДНЕС+

Черно море и Етър завършиха наравно във Варна

Двата отбора си отбелязаха четири гола, но не се победиха

Черно море и Етър завършиха наравно 2:2 в мача си от втория кръг от плейофите на втората осмица в efbet Лига. Срещата на "Тича" беше много интригуваща, като и двата отбора показаха желание за победата. 

Точката за "болярите" ще бъде много важна за тях, като главната им цел е да избегнат участие в плейофа за оставане в елита. 

Черно море задържаше повече топката през първите минути на двубоя, но интересните положения липсваха. В 26-ата минута обаче домакините излязоха напред в резултата с първия си точен удар. Мехди Букаси навлезе към средата на терена и с прецизен удар с левия крак от границата на наказателното поле матира Христо Иванов, като това беше дебютно попадение на  алжиреца с екипа на варненци.

 В 35-ата минута Тонислав Йорданов опита интересен удар от движение, който обаче  беше неточен.

 Второто полувреме започна силно за гостите и още в самото му начало футболистите на Етър можеха да изравнят резултата. Милчо Ангелов излезе сам срещу вратаря Дичевски, опита да копне топката над него, но стражът парира. "Моряците" отговориха с добра атака, завършена от Исмаил Иса, но ударът на нападателя обаче беше изчистен от Купенов на метър от голлинията.

В 51-ата минута гостите от Велико Търново изравниха с красив гол на Флорент Боджадж. Антон Огнянов центрира меко от левия фланг, Милчо Ангелов отклони с глава, а Боджадж намери топката от воле и остави Иван Дичевски неподвижен. Етър нанесе втори удар по Черно море само три минути по-късно. Здравко Димитров разигра с Боджадж на десния фланг, след което центрира по земя в наказателното поле, а там Милчо Ангелов, оставен непокрит, насочи удара си право под горната греда за пълния обрат.

Веднага след гола Дически трябваше да се намесва, за да предотврати и трети гол във вратата си. В 62-ата минута Черно море отново възстанови равенството в мача с гол на Исмаил Иса. Нападателят се извиси в наказателното поле, надскачайки бранител в "лилаво" и засече с глава много добро центриране на Виктор Попов от десния фланг. С помощта на гредата топката се оплете в мрежата за 2:2.

67-ата минута Иса опита удар от ъгъл, който Христо Иванов улови без проблеми. В 87-ата минута Дичевски се намеси блестящо, хвърляйки се самопожертвователно в краката на Тонислав Йорданов, с което предотврати сигурен гол.

Така Черно море остава на първото място в група А с 44 точки, докато Етър се изравни с Царско село, като и двата отбора имат по 28. "Царете" обаче имат мач по-малко. 

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147