"Ботев" (Враца) и "Спартак" (Варна) подкрепиха "Избери живота"

Спорт 17.08.2022 16:52 Снимка: ДНЕС+

"Ботев" (Враца) и "Спартак" (Варна) подкрепиха "Избери живота"

Отборите на "Ботев" (Враца) и "Спартак" (Варна) подкрепиха националната кампания “Избери живота”. Двата отбора излязоха на терена с бели фланелки с надпис „Избери живота” и призоваха за повече внимание на пътя.

Кампанията “Избери живота” е надпартийна. Тя е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества, както и срещу агресията на пътя.

Кампанията стартира символично в навечерието на Международния ден на младежта-12-ти август с провеждане на кръгла маса и приемане на обща декларация от присъстващите представители на младежки организации.

В подкрепа на инициативата се включиха редица спортни величия от Враца и регона: Георги Велчов, представител на баскетболната общност във Враца; Альоша Велков от Атлетически клуб "Враца"; Ивайло Младенов от Спортен клуб по лека атлетика "Ивайло Младенов"; Венета Начева от Спортен клуб по плувни спортове "Ботев 2000"; Мартин Руменов от Спортен клуб по плувни спортове "Ботев"; Георги Тодоров от Атлетически клуб "Павел Павлов"; Геомил Иванов от Клуб по тенис на маса "Ботев Враца" 2020; Михаил Велчовски от Спортен клуб "Победа"; Иво Русинов и Емил Русинов от Боен клуб "Сила"; Светозар Станчев от Волейболен клуб "Ботев" Враца; Димитър Найденов от Клуб по борба "Ботев - 93"; Ангел Ангелов от Колоездачен клуб "Враца Велообщество"; Дамян Петров от технически моделен клуб - Враца, Росен Петков и Георги Петков, който е собственик на Фитнес център “Кинг” и други.

Припомняме, че големи звезди на българския спорт като Божидар Темелков, Ивайло Иванов, Йордан Минчев, Теодор Салпаров, Владо Стоянов, Христо Христов, Мадлен Радуканова, Ренета Камберова и Станимира Петрова вече подкрепиха иницитивата „Избери живота” #СприНавреме като отправиха своите послания към младите хора в общо видео.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594