Борислав Михайлов подава оставка

Спорт 27.11.2023 13:57 Снимка: ДНЕС+

Борислав Михайлов подава оставка

Борислав Михайлов подава оставка. Това стана ясно на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна". 

Това бе първо събиране на шефовете на футболния съюз след протеста на 16 ноември срещу управлението на Борислав Михайлов, довел до масови сблъсъци на футболни фенове и полиция.

Събранието се чака с голям интерес не само от футболните среди, но и заради големия обществен и политически натиск върху Михайлов да си подаде оставката. След протеста на футболните фенове президентът на БФС беше призован да се оттегли от членове на правителството, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и някои фигури от българския футбол, които доскоро го подкрепяха като Наско Сираков.

Часове преди заседанието на Изпълнителния комитет на БФС на Националната футболна база „Бояна" се засили полицейското присъствие.

Там имаше две водни оръдия, над 20 буса на жандармерията и над 15 патрулки за 20-ина журналисти, които чакат отвън. Причина за това засилено полицейско присъствие е, че БФС са подали сигнал, че ще има протест.

"Дори при този натиск, аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи", заяви Михайлов веднага след протеста срещу БФС по време на мача България-Унгария

"БФС и аз като негов президент не можем да се превръщаме в изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас" , това заяви преди дни Михайлов на изслушване в спортната комисия в Народното събрание.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.28338
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.78533
USD USD 1 1.8066