Анди Мъри се готви за пето участие на Олимпийски игри догодина в Париж

Спорт 22.09.2023 12:59 Снимка: ДНЕС+

Анди Мъри се готви за пето участие на Олимпийски игри догодина в Париж

Британският тенисист Анди Мъри си е поставил за цел да играе на Олимпийските игри в Париж през следващото лято, което може да бъде негово пето и последно участие на Олимпиада в кариерата му, съобщава БТА, позовавайки се на "Ройтерс". Двукратният златен медалист претърпя разочарование в Токио заради контузия.

36-годишният шотландец спечели първо си злато в Лондон през 2012 година, като затвърди успеха си четири години по-късно в Рио де Жанейро, но се отказа в Токио заради травма.

Мари продължава да играе на двойки с Джо Салисбъри на турнира в Чжухай, Китай, където двамата стигнаха до четвъртфиналите.

"Бих искал да играя още веднъж на Олимпиада. Имам страхотни спомени в кариерата ми от Игрите. Обичам всеки мач на сингъл, в който съм участвал", каза Мъри.

"Беше разочароващо последния път. Получих контузия преди турнира и бях обещал на партньора ми, че ще са приоритет двойките. Бяхме много близо до медал на двойки. Водихме с един сет и 4:3, като бяхме на крачка от полуфиналите, но не успяхме. Искам още една възможност да играя догодина в Париж. Това може да бъде моята пета Олимпиада и очевидно последната", каза още бившият номер 1 в света.

Победителят в три турнира от Големия шлем се възстанови след серия операции през 2019 и в момента е на 41-во място в световната ранглиста на АТП.

Миналата седмица той помогна на отбора на Великобритания да се класира за четвъртфиналите на Купа "Дейвис", където ще срещне Сърбия през ноември.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481