Испански учени създадоха нов тип опаковка
Наука 05.09.2008 11:37
Испански учени създадоха нова опаковка, която удължава трайността на хляба до 10 дни, съобщи “Лайв сайънс”. В новата технология са използвани ултравиолетови лъчи, стерилни опаковки, химически консерванти.
Използвано е и масло от канела, което е естествен антимикробен агент. Достатъчни са 6 % от него върху промазана хартия, за да предотвратяват почти напълно появата на мухъл. “Активните опаковки, които атакуват мухъла с антимикробни агенти са по-добра алтернатива”, твърди ръководителят на екипа Бот от Университета на Саратога. /Vsekiden.com
Използвано е и масло от канела, което е естествен антимикробен агент. Достатъчни са 6 % от него върху промазана хартия, за да предотвратяват почти напълно появата на мухъл. “Активните опаковки, които атакуват мухъла с антимикробни агенти са по-добра алтернатива”, твърди ръководителят на екипа Бот от Университета на Саратога. /Vsekiden.com
![]() |
1 | 2.0778 |
![]() |
1 | 2.25508 |
![]() |
10 | 3.85522 |
![]() |
100 | 4.13329 |
![]() |
1 | 1.67983 |
Последни новини
- 09:41 Арестуваха спасител от плажа в Обзор за наркотици
- 09:34 Канадската сензация Мбоко надви и Осака за първа титла в кариерата си
- 09:26 Големият пожар над Шумен тръгнал от деца, играли си с пиратки
- 09:18 Дебора с първи коментар след пускането на Георги Георгиев на свобода
- 09:09 Липсата на биодобавка доведе до недостиг на бензин в обекти в цялата страна
- 09:01 Издирват тялото на 18-годишен, удавил се край плаж "Аркутино"
- 08:54 Потушени са 110 пожара в страната за последното денонощие
- 08:46 Продължава борбата с двата пожара в Хасковско