Испански учени създадоха нов тип опаковка

Наука 05.09.2008 11:37

Испански учени създадоха нова опаковка, която удължава трайността на хляба до 10 дни, съобщи “Лайв сайънс”. В новата технология са използвани ултравиолетови лъчи, стерилни опаковки, химически консерванти.

Използвано е и масло от канела, което е естествен антимикробен агент. Достатъчни са 6 % от него върху промазана хартия, за да предотвратяват почти напълно появата на мухъл. “Активните опаковки, които атакуват мухъла с антимикробни агенти са по-добра алтернатива”, твърди ръководителят на екипа Бот от Университета на Саратога. /Vsekiden.com

CHF CHF 1 2.0778
GBP GBP 1 2.25508
RON RON 10 3.85522
TRY TRY 100 4.13329
USD USD 1 1.67983