Днес е международен ден на приятелството

Мултимедия 09.06.2020 09:59 Снимка: ДНЕС+

Днес е международен ден на приятелството

Нямам нужда, нямам нужда от много приятели - стигат ми двама-трима, ала само такива, които в сърцата си рани от моите болки да имат... Припомняме си вълнуващата песен на Георги Христов днес в Международния ден на приятелството.

Датата е  обявена от Общото събрание на ООН. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата между индивидите и народите не е случайна. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури за изграждането на един мирен и по-добър свят.

Официалният повод обаче може да напомни на всеки от нас за приятел, без чието присъствие животът ни няма да е същият. Приятелите за разлика от роднините са съзнателно избраните от нас хора, с които случайно или преднамерено сме преживели най-значими събития, споделяме едни и същи ценности, не сме способни да направим компромиси с едни и същи неща. Именно това скрепява неразривно тази връзка до края на дните ни.

ДНЕС+ поздравява всички свои приятели, съхранили доверието към нас, коректното поднасяне на информацията и надеждността на източниците.

И любопитството към всичко, което се случва днес...

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648