Защо филма Спайдърмен няма да участва за награди БАФТА

Любопитно 15.01.2022 13:32 Снимка: ДНЕС+

Защо филма Спайдърмен няма да участва за награди БАФТА

Към момента "Спайдърмен: Няма път към дома" е събрал 1.5 милиард долара от бокс офиса, като се цели съвсем спокойно да премине границата от 2 милиарда долара.

Именно това е първият филм от пандемията насам, който успява събере такива приходи, което няма как да не впечатли всеки фен на киното. Оценките и реакциите на критиците също са много добри, което веднага отвори темата за "Спайдърмен: Няма път към дома" и големите награди.

Разбира се, има време, докато разберем дали филмът ще се бори за Оскар в някоя категория, но със сигурност знаем, че няма да може да спечели БАФТА. Изобщо не се шегуваме, защото "Спайдърмен: Няма път към дома" дори няма да бъде взет под внимание.

От The Hollywood Reporter разбираме, че проблемът не е в това, че филмът не е достатъчно добър за номинация или пък награда, а защото не са спазени срокове за участие. По принцип всички филми, които ще се борят за номинация трябва да бъдат качени и достъпни на специална стрийминг платформа, в която хората, които могат да гласуват, да ги гледат.

"Спайдърмен: Няма път към дома" обаче е пропуснал и последният срок - 30 декември, за да бъде качен във въпросната платформа, така че просто няма да бъде вземам предвид за номинация./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448