Любопитно 28.06.2021 10:16 Снимка: БГНЕС
Занаятчийски сладолед – ледена сладост в лятната жега
За хубавия сладолед трябват пресни съставки и много любов, иначе не се получава, заяви пред БГНЕС джелато-майсторът Гергана Зарева.
Намираме я на традиционния столичен Mish Mash Fest – един от най-големите и утвърдени хендмейд базари в България.
Пред количка на Гергана за занаятчийски сладолед разбира се има най-голяма опашка, тъй като летните жеги карат всички да търсят прохлада в сладкото ледено изкушение.
„Сезонът на сладоледа е открит“, шегува се тя, презентирайки на клиентите си голямото разнообразие от вкусове – шоколад, ванилия, боровинка и много други.
„Произвеждаме си всички на място от свежо мляко, плодове, ядки и други продукти. Стараем се всичко да е прясно, за да е вкусно. Натуралните съставки са най-вкусното нещо, което природата може да ни даде“, категорична е Гергана.
Тя прави рецептите си сама, а често импровизира. „Много често хората ме питат дали това е италиански сладолед – да, по технология и състав това е джелато, но си е изцяло произведен от нас с български съставки“, обясни още тя./БГНЕС
Още по темата
-
Сладоледите с едни от най-странните вкусове в света
преди 1 година
CHF | 1 | 2.00269 |
GBP | 1 | 2.28725 |
RON | 10 | 3.9325 |
TRY | 100 | 5.59629 |
USD | 1 | 1.80911 |
Последни новини
- 21:31 Пеканов закова Радан Кънев: В последните 9 месеца няма нито един транш от Плана за възстановяване
- 21:24 Хороскоп за петък, 29 март 2024 г.
- 19:33 Предлагат агресията да стане основно престъпление срещу мира в Наказателния кодекс
- 19:23 Латвийският външен министър подава оставка, искат да разследват разходите за пътуванията му
- 19:14 14-годишното момче с тротинетка е с опасност за живота след сблъсък с кола в Русе
- 19:06 Boeing увеличава производството на дронове
- 18:57 Андролова: ПП на всяка цена искаха енергетиката, защото имат недовършени схеми
- 18:46 Защо котките имат плешиви петна пред ушите?