Вкуснотии за неделния ден! Румънски малай

Любопитно 30.03.2014 12:07

Оставаме на територията на Балканския полуостров като този път обръщаме поглед на север от България и се пренасяме виртуално в Румъния. Целта - да приготвим традиционен за съседката ни малай. А ето я и рецептата, описана стъпка по стъпка.

Необходими са ви:
12 с.л. брашно
2 кофички кисело мляко
300 г сирене
6 яйца
12 с.л. царевичен грис
150 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 к.л. сода бикарбонат
1 к.л. сол
1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:
3 от яйцата се разбъркват с олиото. Содата се гаси в едното кисело мляко и се прибавя към яйцата.

Брашното се пресява и към него се добавят царевичният грис, содата, бакпулвера, захарта и солта.

Разбърква се всичко и се добавя постепенно към яйчната смес, като се бърка до получаване на хомогенна каша.

Добавя се натрошеното сирене, разбърква се и се изсипва в тава с диаметър 26 см с отделящ се ринг, предварително намазнена и поръсена с царевичен грис или брашно.

Пече се 20 мин на 180 градуса, изважда се от фурната и се залива със смес от останалите 3 яйца и другата кофичка с кисело мляко.

Пече се още 20 мин, докато заливката стане златиста.
/jenite.bg

CHF CHF 1 2.10939
GBP GBP 1 2.35062
RON RON 10 3.92997
TRY TRY 100 5.43683
USD USD 1 1.87844