Ултимативен без всякакво съмнение advertorial icon

Любопитно 08.04.2023 17:30 Снимка: ДНЕС+

Ултимативен без всякакво съмнение advertorial icon

Когато става въпрос за проектиране на добре изглеждащи смартчасовници, Huawei има страхотен опит. При това те не отстъпват по нищо с визията си на нито един класически луксозен модел. Последното предложение - Watch Ultimate, не е изключение.

Ултимативно стилен

Wаtсh Ultіmаtе наистина отговаря на името си, защото не прави компромис с качеството и стила. Предназначен е за хора, които ценят стила и предизвикателствата в живота. Корпусът му е вдъхновен от ръчните часовници и има диаметър от 48,5 мм.

Изработен е от аморфен метал, базиран на цирконий, за който от Huawei казват, че е по-здрав и по-твърд от неръждаемата стомана и по-устойчив на високи температури. Аморфният метал, наричан още метално стъкло, се използва от всички премиум марки за ръчни часовници, защото позволява продуктите да се изключително издръжливи, но в същото време леки, удобни и елегантни. За първи път такъв материал, който беше запазен за традиционните часовници от най-висок клас, е използван в смартчасовник. Рамката е керамична, за да гарантира допълнителна защита от надраскване.

Усещането за лукс се подсилва от сапфирено стъкло върху големия 1,5-инчов AMOLED екран и няколко ексклузивни циферблата. С тях часовникът може да се носи с всякакви дрехи - от спортен екип до изискан костюм. Екранът е с възможност за намаляване на честотата на опресняване, за да удължи издръжливостта на батерията, има максимална яркост за чудесна видимост и при силна дневна светлина.

Часовникът се предлага в два варианта, които условно могат да се разделят според цветовете - Voyage Blue и Expedition Black.

Гмурнете си или направете връзка с Космоса

Huawei Watch Ultimate има три бутона, които служат за управление на менюта и незабавен достъп до режимите на гмуркане или експедиция. Любителите на подводните гледки се нуждаят от този часовник, защото тези специални режими отличават Watch Ultimate.

Режимът на гмуркане предоставя информация, включително за текуща дълбочина, запис на гмуркане, температура на водата, напомняния за декомпресия, крива на изкачване и данни за скоростта, както и таймер за зависване. Часовникът отговаря на стандартите ISO2810 и EN13319 и е водоустойчив до налягане от 10 атмосфери, която означава до 100 метра дълбочина.

В кутията на часовника ще откриете и удължител за използване върху неопренов костюм. Добавена е и втора каишка от нитрилен каучук, който гарантира висока износоустойчивост и добра устойчивост на топлина.

Тези, които обичат разходките сред природата, няма да останат разочаровани. Часовникът използва двулентов GPS, базирана на 5 сателита, за да осигури маркери за маршрута, режим за връщане, който да посочи пътя обратно, в случай че се изгубите, както и поредица от таймери. Има добавени барометър и висотомер, което означава информация на китката ви за времето, приливите и изгрева и залеза.

Здравен съветник на китката ви

И двете разновидности на Watch Ultimate имат функции за проследяване на активността, включително сензор за сърдечен ритъм, проследяване на съня, измерване на кислород в кръвта и дори електрокардиограма (ЕКГ). Часовникът може да се свързва и с устройства с Android или iOS чрез приложението Huawei Health и се синхронизира с други приложения, включително Strava и Runtastic.

Много издръжлив

Батерията на смартчасовника ос капацитет 530 mAh осигурява до две седмици употреба с едно зареждане. Все пак, ако го използвате интензивно, времето може да намалее до 8 дни. Но пък има бързо зареждане, което ще даде 100% енергия на батерията само за час.

Заключение

Watch Ultimate определено е заявка на Нuаwеі, че лидер в тexнoлoгиитe зa cмapтчacoвници. Както и да се хареса не само на тези, които искат да имат стилна и луксозна джаджа, но и на хора, които обичат да са на открито. Смартчасовника е повече от добър подарък за наближаващите празници и вече се предлага в България на цени 1499 и 1799 лева.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993