Торта със стафиди и бадеми

Любопитно 22.01.2022 18:23 Снимка: ДНЕС+

Торта със стафиди и бадеми

Продукти: 10 яйца, 120 г стафиди, 200 г бадеми, 250 г пудра захар, 300 г брашно, 2 праха ванилия, 200 г масло, мармалад.

Продукти за крема: 300 г захар, 150 г масло, 1 яйце

Приготвяне: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Към разбитото масло се слагат един по един жълтъците, смлени печени бадеми, стафиди и разбитите на сняг белтъци. Ръси се пресятото брашно.

Сместа се пече в намазана и поръсена с галета тортена форма до зачервяване.

Като изстине се реже на две. Намазва се с фин мармалад от кайсии или от шипки. Тортата се гарнира отгоре с крем по желание.

Предложение:

Варен крем: Захарта се вари с 200 мл. вода и като се сгъсти сиропът, сипва се малко по малко в разбитото на пяна масло. С непрекъснато бъркане се слага яйцето. Кремът се ароматизира./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233