Секс, празници и секс-празници

Любопитно 20.11.2020 10:37 Снимка: ДНЕС+

Секс, празници и секс-празници

Дали празничното настроение означава и повече секс?

До Коледа и Нова година остава месец. Въпреки по-различната ситуация през тази година, постепенно всеки от нас започва да се настройва на празнична вълна. А какво са празниците без сексуални наслади?

Според статистиките, през есенните месеци се раждат малко повече деца. Мнозина търсят връзка между по-високата раждаемост и поредицата от зимни празници. Или казано по-просто, родителите по време на почти нескончаемите зимни дни на веселие, водени от поривите на биологичните си часовници, вероятно се сещат по-често за секса.

Учени от Университета в Индиана, САЩ, решават да проверят как стоят нещата. Изводите от изследването им са категорични: интересът към секса в празничните периоди не е свързан единствено с биологичните особености на човек. По време на празници, твърдят учените, се променя и традиционното „разписание“ на поведението ни в ежедневието.

За да съберат нужните им данни, учените се заемат с анализ на онова, което търсим чрез Интернет. Изследването обхваща период от 10 години назад и статистиката от запитванията към търсачките, генерирани от жителите на 130 държави по цял свят. Освен това, изследователите са анализирали и публикации в Туитър, писани в празничните периоди. В изследването са включени и данни от мюсюлмански държави. В тях учените са фокусирали вниманието си върху историята на запитванията към търсачки в края на месец Рамадан, когато мюсюлманите празнуват Курбан байрам.

Изводите: категорична е тенденцията в празнични периоди потребителите на Интернет да се интересуват повече от секс. Мюсюлманските празници пък дават на учените другата част от отговора на въпроса, дали само зимните празници и желанието ни да се стоплим по-често под завивките е водещата мотивация за повече секс. Курбан байрам може да се падне в различни сезони (изчислява се по лунния календар), така че връзката със студеното време отпада. Учените твърдят, че повишеният интерес към секса в периода на празници не е породен единствено то биологични причини.

„Анализите на публикации в „Туитър“ показват, че по време на празници хората се чувстват по-спокойни и щастливи, отколкото през останалото време. Този ефект обаче се наблюдава само при празници като Рождество Христово и Курбан байрам. Нито Деня на благодарността, нито Пасхалните празници предизвикват подобни емоционални подеми, и съответно, не допринасят за увеличаване на раждаемостта“.

Обяснението? Може би е просто: човек по време на празниците се чувства по-щастлив. Не мисли за работа, ипотеки, по-малко се вълнува от политика – за няколко дни поне се възпира от желанието си да „подреди света“. Купуваме подаръци, събираме се заедно и самото усещане за предстоящата почивка ни настройва на по-спокойна вълна.

А колкото повече са лакомствата и времето за кафе и чай в топла и уютна обстановка, колкото повече подаръци има под елхата, толкова по-щастливи се чувстваме. И искаме повече секс.

Всъщност има и празници, посветени изцяло на секса

Няма да ги откриете специално отбелязани в календарите. Информацията е по-скоро за любопитните „за сведение“. Неофициално все пак съществуват и ако си падате по стриктното спазване и отбелязване на сексуалните празници, вземете маркер и си ги отбележете.

14 март е неофициалния Международен ден на… минета. Не е нужно да се обяснява, какви са препоръките за отбелязването му, нали? Малък детайл: освен блаженството от оралните ласки, очакванията са, че дамите ще зарадват любимите си мъже и с пържоли.

20 март пък е Международен ден на кунилингуса. Така де, който е поднасял подаръци 6 дни по-рано, редно е да получи и своите. Мъжете, преди да преминат към същинското поднасяне на „подаръка“, следва да създадат романтична обстановка, да споделят с жената торта (не се приема отбиване на номера с пасти) и да отделят много време на предразполагащите я ласки. Чак тогава може да се пристъпи към реалната консумация на „главното блюдо“, на което е посветен денят.

7 май се отбелязва като Международен ден на мастурбацията. Тук вариантите за празнуване са много – може и сами, може и с партньор или партньорка. Няма препоръки за броя на „честванията“.

25 май в САЩ неофициално е Национален ден на секса.

2 юни пък се отбелязва като Международен ден на проституцията. Как и защо се е стигнало до тази дата – не е ясно.

9 август е неофициалния Международен ден на женския оргазъм. Напътствия какви са традициите и как се отбелязва, не са ви нужни, нали?

21 август неофициално е Международен ден на секса. Препоръчително е да се отбелязва с постоянният сексуален партньор или партньорка. Не е желателно да си разваляте празника, ако рискувате да кръшкате точно в този ден.

6 септември е Ден на взаимните орални ласки. Или по-просто казано – Ден на поза 69. Никой няма да ви се разсърди, ако го отбележете в каквато и да е друга поза, позволяваща взаимно да правите орален секс, нито ще ви се скара, ако го отпразнувате разделно под формата на неофициалните празници от 14-ти и 20-ти март. Не се споменава нищо и за поднасяне на торти и пържоли.

Идват празници, подготвяйте се!

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832