Любопитно 11.06.2021 17:12 Снимка: ДНЕС+
Рисковете за вегетарианците, ако заболеят с COVID-19
Знаем, че начинът на хранене има връзка с почти всеки аспект от живота ни, като се започне от здравето, външния вид и се стигне до сексуалния живот.
След вече повече от година в условия на световна пандемия, учените са установили връзка между начина на хранене и тежестта на боледуване от COVID-19.
Те са проучили базата данни от 2884 лечебни заведения в шест държави, в които са полагани грижи за пациенти с новия коронавирус. Според тях вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко преболедуване.
За хората, които са изключили месото от менюто си, вероятността да прекарат тежко болестта намалява със 73%, твърдят учените. С 59% е по-малък рискът от тежък COVID-19 за хората, които не консумират друго месо освен риба.
Учените обаче не могат да докажат, че определен вид диета създава защита срещу тежки форми на COVID-19, нито пък че намалява възможността от разболяване, пише Yahoo!News. А цялото изследване е публикувано в медицинското списание BMJ./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 2.00269 |
GBP | 1 | 2.28725 |
RON | 10 | 3.9325 |
TRY | 100 | 5.59629 |
USD | 1 | 1.80911 |
Последни новини
- 14:22 НАП напомня: Последни 4 дни за данък върху доходите с отстъпка
- 14:19 Благотворителен волейболен турнир в подкрепа на детската хематология в УМБАЛ "Св. Марина"-Варна
- 14:11 Спад на производствените цени през февруари
- 14:06 Доналд Туск: Руското нахлуване в Украйна постави началото на нова ера на войни в Европа
- 13:58 Орбан: Без буферна зона между НАТО и Русия, украинците ще загубят страната си
- 13:55 Миков: Демокрацията в България е в тежка криза
- 13:54 Заради прекалено чакане: Мъж се закани на лекар с убийство, извади му газов пистолет
- 13:50 Габриел: От полза на държавата е да няма безвремие