Любопитно 11.06.2021 17:12 Снимка: ДНЕС+
Рисковете за вегетарианците, ако заболеят с COVID-19
Знаем, че начинът на хранене има връзка с почти всеки аспект от живота ни, като се започне от здравето, външния вид и се стигне до сексуалния живот.
След вече повече от година в условия на световна пандемия, учените са установили връзка между начина на хранене и тежестта на боледуване от COVID-19.
Те са проучили базата данни от 2884 лечебни заведения в шест държави, в които са полагани грижи за пациенти с новия коронавирус. Според тях вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко преболедуване.
За хората, които са изключили месото от менюто си, вероятността да прекарат тежко болестта намалява със 73%, твърдят учените. С 59% е по-малък рискът от тежък COVID-19 за хората, които не консумират друго месо освен риба.
Учените обаче не могат да докажат, че определен вид диета създава защита срещу тежки форми на COVID-19, нито пък че намалява възможността от разболяване, пише Yahoo!News. А цялото изследване е публикувано в медицинското списание BMJ./lifestyle.bg
Още по темата
CHF
|
1 | 2.10599 |
GBP
|
1 | 2.24061 |
RON
|
10 | 3.84295 |
TRY
|
100 | 3.87452 |
USD
|
1 | 1.65945 |
Последни новини
- 00:03 Рождество Христово е! Светът ликува!
- 21:02 Хороскоп за четвъртък, 25 декември 2025 г.
- 17:55 ДНЕС+ Ви пожелава на Бъдни вечер семейна топлина и споделени мигове!
- 17:51 Патриаршеското и синодално послание: Рождеството бележи повратен момент в човешката история
- 17:46 Очакването на българите: Култура или халтура - държавата да финансира, хората да потребяват
- 17:42 Д-р Динко Господинов: Празниците носят риск за сърдечно-съдовата система
- 17:31 АП: Нетаняху възложил на съветник да изготви план за атаката, причинила войната в Газа
- 17:20 Защо Стивън Спилбърг отказва да работи с Бен Афлек