
Любопитно 11.06.2021 17:12 Снимка: ДНЕС+
Рисковете за вегетарианците, ако заболеят с COVID-19
Знаем, че начинът на хранене има връзка с почти всеки аспект от живота ни, като се започне от здравето, външния вид и се стигне до сексуалния живот.
След вече повече от година в условия на световна пандемия, учените са установили връзка между начина на хранене и тежестта на боледуване от COVID-19.
Те са проучили базата данни от 2884 лечебни заведения в шест държави, в които са полагани грижи за пациенти с новия коронавирус. Според тях вегетарианците са изложени на по-малък риск от тежко преболедуване.
За хората, които са изключили месото от менюто си, вероятността да прекарат тежко болестта намалява със 73%, твърдят учените. С 59% е по-малък рискът от тежък COVID-19 за хората, които не консумират друго месо освен риба.
Учените обаче не могат да докажат, че определен вид диета създава защита срещу тежки форми на COVID-19, нито пък че намалява възможността от разболяване, пише Yahoo!News. А цялото изследване е публикувано в медицинското списание BMJ./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.11945 |
![]() |
1 | 2.25093 |
![]() |
10 | 3.84771 |
![]() |
100 | 4.01811 |
![]() |
1 | 1.68795 |
Последни новини
- 17:29 Прокуратурата погна мъж за грабеж с нож в магазин в "Студентски град" в София
- 17:20 Тръмп отрече да е разрешил удари дълбоко в Русия с американски оръжия
- 17:11 Германският външен министър ще моли Китай да облекчи износа на редкоземни метали
- 17:02 Мексико изгражда биофабрика за борба с плътоядната муха и ларвата й - винтовия червей
- 16:54 Радев и виетнамският лидер То Лам обявиха началото на стратегическо партньорство
- 16:46 Съдът на ЕС разпореди формулата за дяловото разпределение на парното да се пренапише
- 16:38 Малък самолет се разби в Румъния
- 16:30 Съд в Белфаст оправда британски войник по делото за „Кървавата неделя“ от 1972 г.