Ремонтите вкъщи, почистването, подновяването на дома и лятото

Любопитно 11.07.2020 16:15 Снимка: ДНЕС+

Ремонтите вкъщи, почистването, подновяването на дома и лятото

За много хора лятото е време за ваканции и почивка. За други обаче това е най-подходящият момент за ремонт и освежаване на дома. Ето няколко летни реновации по дома, които ще ни се отблагодарят, ако инвестираме време и средства в тях.

Почистване и ремонт на климатика

Лятото е моментът да почистим филтрите му и да видим състоянието на маркуча за кондензация, който спира да върши работа, ако е запушен. Нов климатик ни трябва, ако ремонтът на стария излиза повече от 50 % по-скъп от купуването на нов.

Енергоефективни прозорци

С подобно подобрение не само ще повишим енергийната ефективност на дома, но и неговата стойност. 

Нова боя или тапети за стените

Това е един от най-евтините, но и най-ефектни начини да внесем промяна в интериора. Топлите месеци са най-подходящи за дейностите по боядисване или лепене на нови тапети, защото боята и лепилото изсъхват по-бързо, а и може да държим прозорците отворени, за да се проветри. 

Ремонт на кухнята

За разлика от горното подобрение, това на кухнята струва доста повече, затова пък може да сме сигурни, че стойността на дома ще се вдигне с от 60 % до 120 % с нова кухня. Лятото отново е правилният момент за промени по кухнята, защото лесно може да готвим на двора или на балкона. Ако бюджетът не позволява цялостна промяна, има достатъчно евтини, но ефективни "направи си сам" проекти онлайн./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.19761
RON RON 10 4.01336
TRY TRY 10 2.16883
USD USD 1 1.61332