Пуританско лицемерие: Във Великобритания забраниаха реклама на Adidas с голи женски гърди

Любопитно 13.05.2022 17:08 Снимка: ДНЕС+

Пуританско лицемерие: Във Великобритания забраниаха реклама на Adidas с голи женски гърди

През февруари adidas пуснаха реклама с изображение, на което се виждат голи женски гърди с различни форми и размери. То се появи на плакати и в Twitter профила на компанията. Но според регулаторните органи във Великобритания, където и да е показвана, рекламата просто не е подходяща.

От adidas твърдят, че с нея са искали да покажат колко разнообразни са женските гърди и колко важен е всъщност точният размер на спортния сутиен.

В рекламния си пост от февруари в Twitter те пишат: "Вярваме, че женските гърди във всички форми и размери заслужават опора и комфорт. Затова и разнообразието ни на спортни сутиени е от 43 дизайна - за да може за всички да има подходящ."

И към това описание adidas прикачат изображението, на което се виждат 25 снимки на голи гърди.

Във Великобритания обаче явно идеята в рекламата изобщо не се е харесала сред мнозинството. Постъпили са немалко оплаквания, че показването на голотата сексуализира жените и ги принизява до това да бъдат представяни с частите на тялото си.

Освен това има и притеснения, че рекламата се появява на места, на които може да бъде видяна и от деца.

Била е докладвана от потребители в Twitter, но според компанията нарушение от страна на adidas няма.

Заключението пък на регулаторните органи във Великобритания е, че начинът, по който са представени жените в рекламата не ги принизява или сексуализира. Въпреки това обаче я забраниха.

А посочената причина е, че изображението с голите женски гърди не е подходящо да се появява, особено в социални мрежи, каквато е Twitter, защото може да бъде видяно от деца, пише BBC./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648