Принцеса Мако отпътува за Ню Йорк, където ще се установи със съпруга си

Любопитно 14.11.2021 19:04 Снимка: ДНЕС+

Принцеса Мако отпътува за Ню Йорк, където ще се установи със съпруга си

Бившата японска принцеса Мако, племенница на японския император Нарухито, напусна родината си и отпътува заедно със съпруга си Кей Комуро за Ню Йорк, съобщиха световните агенции.

Мако Комуро, както е името ѝ, след като се отказа от титлата си, отпътува заедно със съпруга си от международното летище Ханеда в Токио с полет на японските авиолинии АНА за Ню Йорк. Двойката бе изпратена от почитатели и журналисти на летището.

Сватбата на Мако и приятеля ѝ от колежа, който не е с аристократичен произход, предизвика обществен диалог за ролята на монархическата фамилия и за медийното отразяване. Мако бе диагностицирана с посттравматичен стрес тази година, след като годежът ѝ бе помрачен от финансов скандал, отразяван широко в медиите и принцесата бе принудена да е разделена от избраника си за три години.

След сватбата Мако, дъщеря на престолонаследника принц Акишино и принцеса Кико, получи паспорт, за да може да се присъедини към съпруга си в Ню Йорк, където той работи в адвокатска кантора.

Медиите сравняват двойката Комуро с Хари и Меган, даже ги наричат „японските Хари и Меган“, като първата допирна точка е отказът от титли на Мако и Хари.

Другата прилика между двойките е сложната им връзка с медиите. Писанията на журналистите са опъвали нервите и на Меган, и на Мако. Освен това Кей Комуро и Меган бяха представени като златотърсачи, които искат да сключат брак с кралски особи заради облагите.

Подобно на Хари и Меган, които се преместиха в Северна Америка, след като се оттеглиха от кралския живот през януари 2020 г., Мако и Комуро ще започнат съвместния си живот в САЩ. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448