По-различен боб за Коледа
Любопитно 24.12.2016 09:43
Бобът се вари около час и половина-два (по-дълго отколкото за традиционната чорба). Ако е постоял във вода 24 часа преди това, е най-добре. След като се свари (покъкрил е с лук, чушка и морков, които после се отстраняват), се пюрира с пасатор или се претрива с дървена лъжица.
Подправя с сол, зехтин, чесън, джоджен или мента и сок от изцеден лимон или лайм. На финала се поръсва с червен пипер и се залива пестеливо с зехтинче.
Това е изключително вкусна реплика на традиционния начин за приготвяне на боб за Коледа. /фактор.бг
Подправя с сол, зехтин, чесън, джоджен или мента и сок от изцеден лимон или лайм. На финала се поръсва с червен пипер и се залива пестеливо с зехтинче.
Това е изключително вкусна реплика на традиционния начин за приготвяне на боб за Коледа. /фактор.бг
![]() |
1 | 2.08444 |
![]() |
1 | 2.32118 |
![]() |
10 | 3.87662 |
![]() |
100 | 4.36839 |
![]() |
1 | 1.71399 |
Последни новини
- 20:41 Хороскоп за понеделник, 9 юни 2025 г.
- 19:38 Британският „Телеграф“: България може да срине еврото и европейските лидери сами ще си бъдат виновни
- 19:28 Мормонски съпруги скандализират от екрана
- 19:19 Кандидат за президент беше прострелян в Колумбия
- 19:09 Коларова: Радев се постави в слаба позиция - както от юридическа, така и от политическа гледна точка
- 19:00 ПВО на Русия свали 9 украински дрона, насочени към Москва
- 18:50 "Амброзиевата Илиада": Най-древният комикс по Омир?
- 18:39 BG-ALERT ще предупреждава за задръствания на "Дунав мост" при Русе