По-различен боб за Коледа

Любопитно 24.12.2016 09:43

Бобът се вари около час и половина-два (по-дълго отколкото за традиционната чорба). Ако е постоял във вода 24 часа преди това, е най-добре. След като се свари (покъкрил е с лук, чушка и морков, които после се отстраняват), се пюрира с пасатор или се претрива с дървена лъжица.

Подправя с сол, зехтин, чесън, джоджен или мента и сок от изцеден лимон или лайм. На финала се поръсва с червен пипер и се залива пестеливо с зехтинче.

Това е изключително вкусна реплика на традиционния начин за приготвяне на боб за Коледа. /фактор.бг

CHF CHF 1 2.08444
GBP GBP 1 2.32118
RON RON 10 3.87662
TRY TRY 100 4.36839
USD USD 1 1.71399