Мини зеленчуците – все по-търсени заместители на оригиналите си в пандемията

Любопитно 19.11.2020 15:03 Снимка: ДНЕС+

Мини зеленчуците – все по-търсени заместители на оригиналите си в пандемията

Търсенето на миниатюрни версии на познатите ни зеленчуци нараства на фона на пандемията, съобщава „Сабах“.

Въпреки че несъмнено стресът се е повишил по време на избухването на коронавируса, той също доведе до здравословни хранителни навици, тъй като потребителите сега по-често купуват пресни мини зеленчуци с размер на пръст, богати на витамини и минерали. Разнообразие от мини зеленчуци като патладжан, краставица, морков, царевица, спанак, маруля, домат, цвекло, черен пипер и лук, произвежда земеделска компания в град Серик в средиземноморската турска провинция Анталия – те са сред най-предпочитаните продукти по време на пандемията.

Приготвени и опаковани, за да се консумират като здравословни закуски, малките версии на зеленчуците стават все по-популярни поради богатия си вкус и факта, че се произвеждат без никакви химикали или пестициди.

Говорейки пред Анадолската агенция, Бурак Акбулут, маркетинг мениджър на селскостопанската фирма, каза, че продажбите както на вътрешния, така и на международния пазар са се увеличили напоследък.

“Износът на миниатюрни зеленчуци нарасна с 20% в сравнение с периода преди COVID-19”, заяви Акбулут, казвайки, че по-голямата част от търсенето идва от Русия и арабските страни. „Хората правят здравословен избор“, заключи той./БГНЕС

CHF CHF 1 1.77335
GBP GBP 1 2.27343
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24625
USD USD 1 1.61027