Лесни домашни бонбони за облекчаване на кашлицата (РЕЦЕПТА)
Любопитно 24.10.2015 14:44
Представяме ви един вкусен и приятен начин за облекчаване на кашлицата с помощта на кокосово масло, мед и канела. Медът е известен със своите способности за потискане на дискомфорта и за облекчаване на инфекцията в дихателните пътища.
Проучванията показват, че суровият мед е по-ефективен дори и от самите лекарствата за кашлица. Кокосовото масло е здравословна мазнина, която е богата на антиоксиданти, съдържащи едно добро количество лауринова киселина, притежаваща антибактериални и антивирусни свойства. Този продукт свежда до минимум времетраенето на болестното състояние и помага за успокояване на раздразненото гърло. Медът и канелата са две отлични средства за борба с грипа и настинките. Ето как може да си направите бонбони против кашлица с помощта на тези природни съставки.
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша кокосово масло
1/2 чаена чаша суров мед
1 чаена лъжичка органична канела
Начин на приготвяне:
Разбийте кокосово масло с помощта на блендер, след което добавете меда и канелата. Смесете всичко добре и изсипете съдържанието в отделен съд или форми за лед. Оставете ги за 20 минути във фризера, за да може сместа да стегне, и отново повторете процедурата с останалата й част. Накрая изсипете бонбоните в херметически затворен съд и ги съхранявайте в хладилника.
Източник: Framar.bg
Проучванията показват, че суровият мед е по-ефективен дори и от самите лекарствата за кашлица. Кокосовото масло е здравословна мазнина, която е богата на антиоксиданти, съдържащи едно добро количество лауринова киселина, притежаваща антибактериални и антивирусни свойства. Този продукт свежда до минимум времетраенето на болестното състояние и помага за успокояване на раздразненото гърло. Медът и канелата са две отлични средства за борба с грипа и настинките. Ето как може да си направите бонбони против кашлица с помощта на тези природни съставки.
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша кокосово масло
1/2 чаена чаша суров мед
1 чаена лъжичка органична канела
Начин на приготвяне:
Разбийте кокосово масло с помощта на блендер, след което добавете меда и канелата. Смесете всичко добре и изсипете съдържанието в отделен съд или форми за лед. Оставете ги за 20 минути във фризера, за да може сместа да стегне, и отново повторете процедурата с останалата й част. Накрая изсипете бонбоните в херметически затворен съд и ги съхранявайте в хладилника.
Източник: Framar.bg
![]() |
1 | 2.08311 |
![]() |
1 | 2.26003 |
![]() |
10 | 3.86879 |
![]() |
100 | 4.10508 |
![]() |
1 | 1.68041 |
Последни новини
- 21:35 Хороскоп за петък, 22 август 2025 г.
- 19:36 Огромният AI проект на Зукърбърг може да последва съдбата на "метавселената" му
- 19:27 Шефът на "Росатом": Русия се нуждае от обновяване на ядрения си щит заради "колосалните заплахи"
- 19:21 Зеленски: Помолих Тръмп да повлияе на Орбан, за да не блокира присъединяването на Украйна към ЕС
- 19:14 Ислямска държава изнудва Меган Маркъл с нейни крадени голи снимки?
- 19:07 Какво означава яйца от клетъчно, подово, свободно и биологично отглеждани кокошки
- 19:03 Делото за произшествието с АТВ в „Слънчев бряг” ще се разследва от НСлС
- 18:58 Стилияна Николова с втори резултат в квалификацията на Световното