Колко време е нужно за добър секс. Минути, часове, дни?

Любопитно 06.09.2020 10:34 Снимка: ДНЕС+

Колко време е нужно за добър секс. Минути, часове, дни?

Един от най-спорните въпроси: колко време трае добрият секс?

Отговорите в разказите на всеки са различни. Някои ще започнат с "цяла нощ", други скромно ще си признаят, че и пет минути са много. Помислете все пак, дали сте преживявали такова нещо като "секс цяла нощ" и честно си отговорете. И за да не изпадаме в крайности, ще приемем, че и петте минути може да са достатъчни, но дали стигат за да е добър сексът?

Експертите, за да не са голословни твърденията им, подхождат прагматично - провежджат изследвания по всички канони на научните проучвания. Едно такова изследване стига до извода, че за средностатистическият британец сексът трае по-малко, отколкото е времето, нужно да се свари яйце. Не знаете колко време е нужно за да е добре сварено яйце? По-малко от 10 минути.

Проучването е национално представително. От отговорите на анкетираните става ясно, че за средностатистическия поданик на Британската корона, времето за секс се удължава до около 19 минути, когато се включи и любовната игра. Иначе казано, мъжете и жените в Обединеното кралство отделят почти половината от времето на любовния акт на това, да се "настроят" за предстоящото.

Изследването е извършено по поръчка на британската фирма за играчки за възрастни "Лавхъни". Анкетирани са малко над 4000 души, живеещи на Острова.

Сред интересните заключения от проучването е това, че за една четвърт от британците не е проблем да издържат 20-тина минути в креватни упражнения. Две трети от останалите участници в анкетата казват, че за да е добър сексът са достатъчни и 15 минути. 

Експертите отбелязват, че само една трета от британците са споделили, че са достигнали до споделени с партньорите си оргазми. 

Уточнението е, че три четвърти от мъжете са достигали до своя връх в изживяването по време на полов акт, докато само 28 процента от жените са успели да изживеят оргазъм.

CHF CHF 1 1.81566
GBP GBP 1 2.14389
RON RON 10 4.01155
TRY TRY 10 2.20125
USD USD 1 1.67954