Любопитно 29.10.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+
Коктейл „Манхатън“
Съществуват няколко коктейла, по-стари (и лесни) от класическия "Манхатън". За първи път е забъркан през 1894 г. от барман в първокласния, поне днес, хотел Waldorf Astoria New York, който се намира в американския квартал "Манхатън".
Тогава авторът му използва шотландско уиски, но днес професионалистите зад бара масово забъркват алкохолната напитка с бърбън. И вермут, естествено.
Що се отнася до третия и най-горчив играч в микса - битера, вариантите са много и не се изчерпват само с добре познатата ангостура. Стига да отговарят на класическия им състав - от алкохол и билки, плодове и други растителни продукти. Всичко е въпрос на вкус, както уточняват колегите от Delish.
Какво ни трябва
- 60 г бърбън
- 30 г вермут
- 1 коктейлна череша мараскино
- Ангостура или друг вид битер на вкус
Какво ги правим
В шейкър или друг подходящ съд смесваме бърбъна, вермута и няколко бучки лед. Разбиваме хубаво и прецеждаме, преди да налеем микса в чаша. След това добавяме няколко капки ангостура, а на финала гарнираме с коктейлна черешка и за вкус, и за разкош./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 2.00269 |
GBP | 1 | 2.28725 |
RON | 10 | 3.9325 |
TRY | 100 | 5.59629 |
USD | 1 | 1.80911 |
Последни новини
- 17:11 Искрен Митев. ПП бил доволен, че не трябва да гласува за Мария Габриел да е премиер
- 17:01 Радан Кънев се извини за „сериозна фактологична грешка“ за парите от ПВУ
- 16:54 Високоскоростен влак ще повишава раждаемостта в Южна Корея
- 16:49 БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона (СНИМКИ)
- 16:39 Алкохол, диабет и смог - основни рискови фактори за деменция
- 16:31 Бързешком парламентът допълни Конституцията през закон заради служебния премиер
- 16:27 Кремъл: Русия няма да приеме наложени ѝ правила за преговори с Украйна
- 16:19 Сигнал за бомба евакуира столичен мол (ВИДЕО)