
Любопитно 29.10.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+
Коктейл „Манхатън“
Съществуват няколко коктейла, по-стари (и лесни) от класическия "Манхатън". За първи път е забъркан през 1894 г. от барман в първокласния, поне днес, хотел Waldorf Astoria New York, който се намира в американския квартал "Манхатън".
Тогава авторът му използва шотландско уиски, но днес професионалистите зад бара масово забъркват алкохолната напитка с бърбън. И вермут, естествено.
Що се отнася до третия и най-горчив играч в микса - битера, вариантите са много и не се изчерпват само с добре познатата ангостура. Стига да отговарят на класическия им състав - от алкохол и билки, плодове и други растителни продукти. Всичко е въпрос на вкус, както уточняват колегите от Delish.
Какво ни трябва
- 60 г бърбън
- 30 г вермут
- 1 коктейлна череша мараскино
- Ангостура или друг вид битер на вкус
Какво ги правим
В шейкър или друг подходящ съд смесваме бърбъна, вермута и няколко бучки лед. Разбиваме хубаво и прецеждаме, преди да налеем микса в чаша. След това добавяме няколко капки ангостура, а на финала гарнираме с коктейлна черешка и за вкус, и за разкош./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.11281 |
![]() |
1 | 2.24937 |
![]() |
10 | 3.84348 |
![]() |
100 | 3.99141 |
![]() |
1 | 1.67437 |
Последни новини
- 20:43 Хороскоп за неделя, 19 октомври 2025 г.
- 19:37 Израел уби още девет души в Газа при нападение срещу автобус
- 19:27 Трима души загинаха при взрив в завод за експлозиви в Уралския руски регион
- 19:16 Разлики между дама и повярвала си ескортка
- 19:06 Киселова: Очаквам следващата седмица стабилността да бъде възстановена
- 18:45 Водолацки: Тръмп няма да даде "Томахоук" на Киев - там са хора в постоянна наркотична зависимост
- 18:34 Захарова: Полша обяснява милитаризацията на ЕС чрез военните планове на Киев
- 18:22 Адвокат Дерменджиев, ВАдС: Правото на защита, е абсолютна предпоставка за справедлив процес