
Любопитно 29.10.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+
Коктейл „Манхатън“
Съществуват няколко коктейла, по-стари (и лесни) от класическия "Манхатън". За първи път е забъркан през 1894 г. от барман в първокласния, поне днес, хотел Waldorf Astoria New York, който се намира в американския квартал "Манхатън".
Тогава авторът му използва шотландско уиски, но днес професионалистите зад бара масово забъркват алкохолната напитка с бърбън. И вермут, естествено.
Що се отнася до третия и най-горчив играч в микса - битера, вариантите са много и не се изчерпват само с добре познатата ангостура. Стига да отговарят на класическия им състав - от алкохол и билки, плодове и други растителни продукти. Всичко е въпрос на вкус, както уточняват колегите от Delish.
Какво ни трябва
- 60 г бърбън
- 30 г вермут
- 1 коктейлна череша мараскино
- Ангостура или друг вид битер на вкус
Какво ги правим
В шейкър или друг подходящ съд смесваме бърбъна, вермута и няколко бучки лед. Разбиваме хубаво и прецеждаме, преди да налеем микса в чаша. След това добавяме няколко капки ангостура, а на финала гарнираме с коктейлна черешка и за вкус, и за разкош./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.09113 |
![]() |
1 | 2.26343 |
![]() |
10 | 3.86375 |
![]() |
100 | 4.02778 |
![]() |
1 | 1.66227 |
Последни новини
- 21:55 Хороскоп за вторник, 16 септември 2025 г.
- 19:33 Проруският опозиционен блок излезе начело преди изборите в Молдова на 28 септември
- 19:25 Българите обръщат поглед към Азия: Ръст в търсенето на екзотични валути
- 19:17 Съдът в Анкара отложи делото за отстраняването от длъжност на лидера на опозицията
- 19:10 Пребитият шеф на полицията, Русе е в съзнание, без опасност за живота, но остава под наблюдение
- 19:03 О.з. полк. Стоянов: Пилотите ни нямат подготовка за полети на пределно малка височина
- 18:56 Кеворк Кеворкян: Оскъдица
- 18:48 МВнР привика Митрофанова заради руските дронове над Полша. Н.Пр.: Това е провокация!