Любопитно 29.10.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+
Коктейл „Манхатън“
Съществуват няколко коктейла, по-стари (и лесни) от класическия "Манхатън". За първи път е забъркан през 1894 г. от барман в първокласния, поне днес, хотел Waldorf Astoria New York, който се намира в американския квартал "Манхатън".
Тогава авторът му използва шотландско уиски, но днес професионалистите зад бара масово забъркват алкохолната напитка с бърбън. И вермут, естествено.
Що се отнася до третия и най-горчив играч в микса - битера, вариантите са много и не се изчерпват само с добре познатата ангостура. Стига да отговарят на класическия им състав - от алкохол и билки, плодове и други растителни продукти. Всичко е въпрос на вкус, както уточняват колегите от Delish.
Какво ни трябва
- 60 г бърбън
- 30 г вермут
- 1 коктейлна череша мараскино
- Ангостура или друг вид битер на вкус
Какво ги правим
В шейкър или друг подходящ съд смесваме бърбъна, вермута и няколко бучки лед. Разбиваме хубаво и прецеждаме, преди да налеем микса в чаша. След това добавяме няколко капки ангостура, а на финала гарнираме с коктейлна черешка и за вкус, и за разкош./lifestyle.bg
Още по темата
CHF
|
1 | 2.09583 |
GBP
|
1 | 2.22633 |
RON
|
10 | 3.84091 |
TRY
|
100 | 3.90535 |
USD
|
1 | 1.66851 |
Последни новини
- 01:29 Хороскоп за четвръртък, 18 декември 2025 г.
- 19:35 Представят първите 8 български изтребителя F-16 Block 70 на официална церемония в Трета авиобаза
- 19:28 7 немски градчета, които ще ви впечатлят
- 19:20 19FortyFive: С-500 "Прометей" - руската система, заради която нервничат пилотите на F-22 и F-35
- 19:13 Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизинги и инвестиции с въвеждане на еврото
- 19:05 Нова забрана на Тръмп удря по още два участника на Мондиала
- 18:57 Зелено за Лъва, виолетово за Стрелците: Ето кой цвят ще ви донесе късмет в новогодишната нощ
- 18:50 Путин пред колегията на МО: Армията се подсилва, фронтът неумолимо върви напред