
Любопитно 29.10.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+
Коктейл „Манхатън“
Съществуват няколко коктейла, по-стари (и лесни) от класическия "Манхатън". За първи път е забъркан през 1894 г. от барман в първокласния, поне днес, хотел Waldorf Astoria New York, който се намира в американския квартал "Манхатън".
Тогава авторът му използва шотландско уиски, но днес професионалистите зад бара масово забъркват алкохолната напитка с бърбън. И вермут, естествено.
Що се отнася до третия и най-горчив играч в микса - битера, вариантите са много и не се изчерпват само с добре познатата ангостура. Стига да отговарят на класическия им състав - от алкохол и билки, плодове и други растителни продукти. Всичко е въпрос на вкус, както уточняват колегите от Delish.
Какво ни трябва
- 60 г бърбън
- 30 г вермут
- 1 коктейлна череша мараскино
- Ангостура или друг вид битер на вкус
Какво ги правим
В шейкър или друг подходящ съд смесваме бърбъна, вермута и няколко бучки лед. Разбиваме хубаво и прецеждаме, преди да налеем микса в чаша. След това добавяме няколко капки ангостура, а на финала гарнираме с коктейлна черешка и за вкус, и за разкош./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.10146 |
![]() |
1 | 2.25664 |
![]() |
10 | 3.85059 |
![]() |
100 | 4.15961 |
![]() |
1 | 1.67308 |
Последни новини
- 21:16 Хороскоп за сряда, 16 юли 2025 г.
- 19:37 Петер Сиярто: Страните от ЕС не успяха да приемат нов пакет санкции срещу Русия
- 19:28 Украинският парламент одобри удължаване на военното положение и на мобилизацията с още три месеца
- 19:22 Лавров: Тръмп е подложен на огромен натиск от страна на ЕС и НАТО да изпълнява исканията на Зеленски
- 19:14 Фицо поставя условие за подкрепа на новите санкции срещу Русия
- 19:06 ООН: Най-малко 875 палестинци са убити близо до пунктове за помощи в Газа
- 18:58 Росен Йорданов: Трябва да обединим усилия и да направим България по-привлекателна за живеене
- 18:51 DW: Ще доведат ли системите "Пейтриът" до обрат в Украйна?