Когато размерите не съвпадат: Как да се справим със сексуалния проблем

Любопитно 19.10.2021 11:42 Снимка: ДНЕС+

Когато размерите не съвпадат: Как да се справим със сексуалния проблем

Някои двойки се сблъскват с проблем, който условно може да се опише като несъответствие на гениталиите: или пенисът е значително по-голям от влагалището и причинява болки на жената, или е твърде малък, от което се губи чувствителността.

Няма безнадеждни ситуации!

Ето какви са съветите на сексолозите:

Не едно и две са проучванията, които търсят отговор на въпроса, доколко жените смятат за важен размера на пениса при избора им на бъдещ съпруг? Резултатите са почти идентични по цял свят: едва около 7% от анкетираните дами смятат този показател за достатъчно значим, когато се касае за редовно полово партньорство. За огромната част от жените приоритетни характеристики са с психологична основа: мъжът, когото избират, трябва да притежава доброта (32%), да е способен да печели и издържа семейството (24%), да не прекалява с алкохол (29%), и да проявява такт, внимание и загриженост (17%).

Всеки втори мъж обаче смята, че за да бъде великолепен в представянето си в брачното ложе, задължително трябва да е екипиран с голям пенис.

При някои двойки е налице заблудата, че им липсва сексуална хармония, защото мъжът не е надарен с достатъчно сантиметри. Проблемът обаче е в това, че партньорът не е добър в предварителната игра, отделя малко внимание на прелюдията, не е запознат с ерогенните зони на жената и не успява да се справи с техниките за клиторна стимулация.

Малко анатомични особености

Специалистите твърдят, че нормалната дължина на пениса в спокойно състояние варира между 7 и 11 см, а средностатистически е 9 см. Във възбудено състояние членът увеличава дължината си до 12 – 18 см, а средната стойност е около 16 см. От своя страна дължината на влагалището е 8 – 15 см, но може да се увеличава и разширява, когато жената е възбудена.

И тук е най-важният момент. Ако жената е спокойна, стените на влагалището се допират. Когато се възбужда, се случват следните процеси: първо, започва да се отделя смазка, второ, влагалището променя размерите си и се разтяга в дължина от 7-10 до 12-15 см. Това е достатъчно, за да допусне проникването на пениса. И ако половият акт започва без жената да е достигнала до определено ниво на възбуда, се стига до усещания за болка.

Когато пенисът е твърде голям

При възбудената жена влагалището е достатъчно широко и големите размери на мъжкото достойнство не са източник на проблеми. За да се чувства жената достатъчно възбудена, са нужни около 20 минути предварителни ласки.

И когато се стигне до същинската част на контакта, добре е да се избират пози, при които дълбочината на проникване се контролира от партньорката: например, позата „ездачка“ в разнообразните ѝ вариации, е добър избор. По-добре е да не се започва веднага с „кучешката“, защото в този случай жената усеща „цялата мощ“ – членът прониква максимално дълбоко.

Може да се използва и еректилен пръстен, който поставен на пениса донякъде ограничава дълбочината на проникване.

Но ако нищо от това не помага и жената изпитва болка при проникването, то следва да се помни, че сексът с пенетрация не е единствената възможност да си доставяме взаимни удоволствия. Рядко се случва, но специалисти сексолози споделят, че има двойки, които напълно се отказват от стандартния вагинален секс, преминавайки изключително към орални и мануални ласки.

И всички са щастливи и доволни.

Когато е твърде малък

Единствената поза, от която се налага да се откажат партньорите, когато членът му е малък, е класическата мисионерска. При нея триенето е малко и усещанията са с по-малка интензивност, тоест се получава минимална наслада. Добре е да се избират пози, които осигуряват по-дълбоко проникване.

Мъжът може да приложи тактика, при която прави няколко къси тласъка, последвани от един по-силен. Важно е да се налучка темпото и интензивността.

Жените следва да помнят, че мускулатурата на влагалището може не само да се разширява, но и да се съкращава. Ако тренират мускулите си, дамите са способни да упражняват „силна хватка“ и на не много големи пениси. Да не забравяме и още една „екстра“ на пенисите с по-скромни размери – полето за действия е по-широко, образно казано, и например без страх може да се опита анален секс.

Тренировките на мускулите на тазовото дъно повишават качеството на оргазма при жените. Това е така, защото тези мускулни групи вземат пряко участие в оргазменото разтоварване, което се усеща като неконтролируемо съкращаване или „пулсации“ на влагалището.

И понеже всичко трябва да е пределно ясно, да повторим още веднъж: сексът с вагинално проникване не е единствената възможност.

Всъщност в много двойки взаимоотношенията страдат от фалоцентричността. На пениса се отделя прекалено много внимание, макар че в повечето случаи той, в съответствие с анатомичните реалности, не играе голяма роля за женското удоволствие. Езикът и пръстите никой не ги е забранявал.

Важен е не размерът на пениса, а доколко двама души се обичат.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448