5 начина да внесете разнообразие и да върнете "жегата в кревата"

Любопитно 13.10.2021 11:28 Снимка: ДНЕС+

5 начина да внесете разнообразие и да върнете "жегата в кревата"

Да приемем, че от дълго време сте във връзка и вече искате да опитате нещо ново в сексуален план. Какво да бъде то, обаче? За да намерим отговор на този въпрос не е нужно да полагаме големи усилия. Трябва само да сме изобретателни.

Приятни изненади, спонтанност, използване на нови, неизползвани досега вещи и подходи –това е само малка част от списъка с възможности. Ето няколко варианта, които няма да ви подведат в търсенето на разнообразие в секса:

  1. Ролеви игри

Човешко е, да се чувстваме изморени от самите себе си. И това е добра причина, да се опитаме да влезем в ролята на някой друг. Ролевите игри в еротичен план имат способността да внесат много разнообразие и да повишат нивото на секса в двойката. Разбира се, между двамата е наложително да съществува доверие (и да не се приспива чувството за хумор), но в крайна сметка резултатът от „влизането в роля“ си струва.

  1. Подгряване на чувствата

Когато двойката е вече от дълго време заедно, партньорите си позволяват по-често волността по отношение поддържането на безупречен външен вид. Да, и двамата започват да се чувстват комфортно, когато са заедно, но това не означава, че трябва да зарежем всякакви опити да изглеждаме секси в очите на другия. При жените е малко по-богат изборът на варианти – вместо ежедневните пижами могат да облекат красиво секси бельо и с това да предизвикат нови пламъци у любимия, докато на мъжете им е нужно повече въображение, за да постигнат същия ефект. И все пак, опитвайте да сте секси по всички начини, за които се сетите.

  1. Разбуждайте страстите

Това вероятно е най-лесната тактика: пишете си закачливи (а защо не и съвсем откровени) съобщения. Или направо ѝ/му позвънете и споделете, да се готви, когато се прибере у дома за нещо, което не е свързано с досадните домашни задължения. Импровизирайте.

  1. Кажете стоп на рутината

Ако сте достигнали до момент, когато сексът се случва все в едни и същи пози, по едно и също време и все на същите места, вероятно започвате да го приемате за по-малко забавен, отколкото преди това. И какво чакате? Кога за последен път опитахте нещо ново? Кога за последно го правихте не в спалнята, а в кухнята, да речем? Ако отговорите на тези въпроси ви затрудняват да си спомните – дошъл е моментът още днес да промените нещата. Не отлагайте!

  1. Общувайте

Комуникацията между партньорите е основата, върху която се градят всички връзки. Без нея нещата започват да губят смисъл. Припомняйте си постоянно, че никой не е надарен със способностите да чете чужди мисли. За да узнае най-близкият ни човек какво мислим, много по-лесно е да го изречем, отколкото да очакваме да се досети. Особено за нещата в интимен план, защото не ви ли звучи нелогично да правите секс с нея/него, но да се притеснявате да говорите открито?

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448