Класически, но замразени - 3 идеи за най-освежаващите коктейли за това лято

Любопитно 22.06.2024 17:40 Снимка: ДНЕС+

Класически, но замразени - 3 идеи за най-освежаващите коктейли за това лято

Коктейлите са класически начин да разпуснем и да се разхладим в края на седмицата. И понеже е вече официално лято и очевидно отново ще преживяваме температурни рекорди, е най-добре да сме предварително подготвени, за да се справим добре в жегите.

Ето как да го направим бързо, лесно и вкусно с три идеи за коктейли. Те са класически, но замразени и по рецепта на Джъстин Чапъл - главен кулинарен директор на Food & Wine.

Fraloma (Замразена "Палома")

В кана сипваме една чаша фреш от грейпфрут със също толкова вода, ¾ чаша текила, ¼ чаша сок от лайм и три супени лъжици нектар от агаве. Разпределяме сместа във форми за лед. Слагаме във фризера, докато се замрази или най-добре оставяме за цяла нощ.

След това в плитка чиния разбъркваме две с. л. сол и една ч. л. кора от грейпфрут. С резенче лайм навлажняваме ръбовете на четири чаши и ги овалваме в сухата смес. После вадим алкохолните кубчета и ги разбиваме в блендер до получаването на гладка консистенция. Сипваме в чашите и завършваме с резенче лайм за украса.

Frimosa (Замразена "Мимоза")

В кана сипваме две чаши шампанско, една чаша фреш от портокал и ¼ чаша джинджифилов или портокалов ликьор (като Triple Sec). Разпределяме сместа във форми за лед. Слагаме във фризера, докато се замрази или най-добре оставяме за цяла нощ.

След това изваждаме кубчетата и ги разбиваме в блендер до получаването на гладка консистенция. Сипваме в четири чаши и допълваме с още шампанско. По желание украсяваме с резенчета мандарина.

Fraperol Spritz (Замразен "Аперол Шприц")

В кана сипваме 1½ чаша просеко или полусухо бяло вино, една чаша Aperol, една чаша вода и ¼ чаша портокалов ликьор (като Triple Sec). Разпределяме сместа във форми за лед. Слагаме във фризера, докато се замрази или най-добре оставяме за цяла нощ.

След това изваждаме кубчетата и ги разбиваме в блендер до получаването на гладка консистенция. Сипваме в четири чаши и допълваме с още просеко. По желание украсяваме с резенчета портокал./lifestyle.bg

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599