Какво значат еротичните ни сънища

Любопитно 01.09.2021 17:50 Снимка: ДНЕС+

Какво значат еротичните ни сънища

Дори да ни е срам да си признаем, всеки от нас е имал еротични сънища, които на следващата сутрин ни карат да се изчервим, като си спомним за сюжета им. В това няма нищо необичайно и притеснително, а психолози ни дават тълкувания на най-честите сценарий, които се раждат в съзнанието ни през нощта.

Секс с бившия партньор

В тези сцени няма нищо особено изненадващо - все пак сме имали сексуален живот с въпросния човек. Дори връзката ни да се е провалила по една и друга причина и вече да не сме заедно, това не значи, че на подсъзнателно ниво не продължаваме да го желаем.

Особено ако в момента нямаме нов партньор, подобни сънища са напълно в реда на нещата. А ако не сме сами, може би сме в период на адаптация с новите сексуални навици, които изграждаме.

Секс с непознат

Може би либидото ни е прекалено високо в момента и не получаваме необходимото, за да задоволим нуждите му. Не бива да се задълбаваме прекалено много в този тип сънища. Ако сме във връзка, може би трябва да говорим по-открито със своя партньор за желанията си в леглото. Но трябва да бъдем и внимателни, за да не нараним егото му.

Секс с някой от същия пол

Ако по принцип нямаме подобни наклонности, този тип сън определено може да ни озадачи. Но психолози са на мнение, че човекът от същия пол, с който правим любов, всъщност може да е проекция на самите нас и да ни носи мъдри прозрения - като дали не сме прекалено егоцентрични или пък дали не трябва да обичаме себе си повече, предава Daily Mail.

Секс на публично място

Вероятно денем потискаме тези свои желания, които е лесно да заклеймим като срамни и неприемливи. Те обаче си прокрадват път в съзнанието ни през нощта. Психолози обаче смятат, че подобно ексхибиционистично поведение на сън може да е сигнал, че прекалено много се разголваме пред другите, прекалено сме уязвими на социална критика и е добре да обмислим желанието си винаги да привличаме внимание.

Секс с някой, който не ни е приятен

Често сънуваме неща, за които мислим много през деня. И ако се окаже, че снощи сме правили секс на сън с някой, който никак не харесваме, може би му обръщаме прекалено много внимание и отделяме повече негативна енергия, отколкото заслужава.

Изневяра

Ако сънуваме, че половинката ни прави секс с друг/а, това е най-вероятен знак, че сме загубили доверието си в него и сме несигурни дали един ден наистина няма да се окаже в чуждо легло. Ако пък ние сме в ролята на изневеряващия, може да преосмислим отношенията си, но не бива и да взимаме прекалено на сериозно случващото се на сън.

Секс с колега

В природата ни е да се почувстваме привлечени сексуално от един или друг човек, дори да знаем, че не е правилно. Ако сънуваме, че сме интимни с колега на работното място, то може би на подсъзнателно ниво ни се иска това да се случи, но предпочитаме да бъде само на сън, защото така няма да има последствия за никого. Просто един безопасен начин да освободим напрежението./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448