Какво да очакваме от "Кошмарно татенце" с Робърт Де Ниро

Любопитно 26.05.2023 17:57 Снимка: ДНЕС+

Какво да очакваме от "Кошмарно татенце" с Робърт Де Ниро

След няколко поддържащи роли във филми като Tag, "Зелената книга" и "Ирландецът", Себастиан Манискалко прави първата си заявка за главна роля с "Кошмарно татенце" - семейна комедия, базирана на същата полуавтобиографична история, която превърна неговата стендъп комедия в търговски и културен феномен в САЩ.

Разбира се, да се твърди, че "Кошмарно татенце" е по-добър от трите филма от поредицата "Запознай се с нашите", е съмнителен комплимент, но истината е, че доста напомня на тях. И Робърт Де Ниро има основната заслуга за това, защото успешно се справя и вписва както във сериозни мафиотски филми като "Добри момчета", така и в забавни комедии, като "Запознай се с нашите". И да си признаем, май го харесваме повече в комедийното му амплоа.

Що се отнася до Манискалко, спорно е дали има светло бъдеще като филмова звезда, но истината е, че като комик се е докоснал до универсални преживявания, които забавляват и смущават много поколения и култури.

Снимка 619723

Източник: bTV

И той пренася това усещане на екрана с нежна обич и лек хумор. С помощта на Лаура Терусо на режисьорския стол, филмът ни дава това, което се наложи тенденциозно като голяма липса през последните години: емоционална комедия, която може да забавлява цялото семейство. Е, няма да се пръснем от смях, но си има своите добри моменти.

"Кошмарно татенце" разказва историята на Себастиан (Себастиан Манискалко) - млад американец с италиански корени. Всъщност Манискалко донякъде играе себе си, що се отнася до името и произхода, но във филма е с друго поприще - успешен мениджър на бутиков хотел, който живее в Чикаго и си пада по художничката Ели Колинс (Лесли Биб). Той е син на овдовелия италиански имигрант фризьор Салво (Робърт Де Ниро) - "капризен, стиснат, стар италианец". Безкрайно много обича приятелката си, но е леко смутен от богатството на семейството ѝ, което притежава международна верига от курорти и хотели.

Снимка 619722

Източник: bTV

Когато Ели го кани да се запознае с родителите ѝ на 4 юли, Себастиан решава, че това е перфектна възможност да ѝ предложи брак. Единственият проблем е, че семейният пръстен, който се надява да използва за предложението си, е здраво стиснат в ръцете на баща му Салво. А той настоява сам "да провери" семейство Колинс, преди да се съгласи да предаде годежния пръстен на сина си.

Нервен от срещата с аристократичните родители на Ели - Бил (Дейвид Раше) и Тигър (Ким Катрал), Себастиан е силно притеснен как ще се "впише" баща му в "каймака на каймака" от Вашингтон. А фактът, че е по-малко уплашен от бъдещите си тъстове, отколкото от потенциалната възможност баща му да го засрами, създава завладяваща динамика и поредица от комични моменти.

"Кошмарно татенце" е по кината от 26 май

CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029