Как сами да си направим грим: Руж у дома

Любопитно 12.05.2022 16:48 Снимка: ДНЕС+

Как сами да си направим грим: Руж у дома

Да си забърка човек маска за лице и коса в домашни условия е сравнително лесно, истински отпускащо и дори терапевтично занимание. Да си направи грим обаче си е едно стъпало по-трудно, макар да има и рецепти, които далеч не са толкова голямо предизвикателство.

Точно такава е една рецепта, датираща още от XVIII век, която в момента е тотален хит в TikTok. А това, което всички правят, е чисто и просто домашен руж.

И наистина изглежда лесно. За целта ни трябват само две съставки: розови листенца и царевично брашно. И толкова.

Снимка 573405

 

Важно е обаче, когато решаваме какви розови листенца да ползваме, да изберем вече изсушени и такива от цвете с по-наситен цвят - като персийската роза например.

Следващата стъпка е да ги сложим в хаванче и да ги стрием до прахообразна пигментна смес, към която на етапи да започнем да добавяме царевичното брашно. Обикновено са необходими от четвърт до половин чаена лъжичка.

След като ги смесим добре, тестваме резултата върху кожата си. Важно е и да не бързаме, а внимателно да нагласим точния цвят, който подхожда най-добре за нашия тен.

Снимка 573404

 

Добре е да знаем, че колкото и да разбъркваме стритите розови листчета и царевичното брашно, консистенцията на получената смес може и да не е перфектно хомогенна, но това не трябва да ни притеснява.

Главната цел е продуктът, който получим, да е достатъчно наситен, но поставен върху лицето ни, да  придава естествено сияещ цвят на кожата ни, пише The Guardian. Ето така получаваме нещо, което никой закупен от магазина продукт не може да ни даде - неповторим баланс между собствената ни пигментация и руж, с който ще сияем./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648