Имала ли е здравословен проблем кралица Елизабет

Любопитно 05.12.2022 11:03 Снимка: ДНЕС+

Имала ли е здравословен проблем кралица Елизабет

След по-малко от седмица се очаква да излезе най-новата книга, посветена на живота на кралица Елизабет Втора. И докато всички в кралския двор се вълнуват от това какво ще има в автобиографията на принц Хари, очаквана през януари 2023, Elizabeth: An Intimate Portrait изглежда не по-малко любопитна.

В книгата на Гилс Брандрет - писател, водещ и самотитуловал се приятел на кралското семейство, са разкрити някои лични детайли за живота на покойната кралица. Thе Guardian подбират някои от тях.

За Хари и Меган

Елизабет Втора е била щастлива да посрещне Меган Маркъл в семейството, но е споделила пред приятел, че внукът й май е "малко прекалено влюбен" в нея. Също така е заявила на Меган: "Можеш да продължиш да си актриса, ако желаеш - все пак това е професията ти".

Снимка 500227

 

За скандала с принц Андрю и Джефри Епстейн

Средният син на кралицата се смята за "любимото й дете" и е поддържал близки отношения с нея. Разказал й е в детайли и за срещите си с Епстейн и последвалия секс скандал, в който е замесено името на Андрю. След като е изслушала целия разказ, кралица Елизабет е отговорила с една дума: "Интересно".

За скръбта след смъртта на принц Филип

За да се разсейва след смъртта на съпруга си, Елизабет Втора е прекарвала част от свободното си време в гледането на полицейския сериал Line of Duty. Според нея обаче в него прекалено много "мънкат" и е била принудена да ползва услугите на иконома си сър Тони Джонстън-Бърт, който да й разяснява кой какво казва.

Снимка 526999

 

Чувството й за хумор

Кралицата е пеела с пълно гърло "When I"m Cleaning Windows" на Джордж Формби, като е имитирала ланкаширски акцент. Същото така истински се е насладила на "сцената" си с Джеймс Бонд за откриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Според Брандрет обаче Елизабет е започнала да си позволява подобни "забави" след смъртта на майка си, защото е смятала, че тя не би ги одобрила.

Здравето й

Авторът на новата книга твърди, че е чул, че кралица Елизабет Втора е била болна от миелом - форма на рак на костния мозък. Това е и обяснението на Брандрет за проблемите с подвижността, умората и загубата на тегло в последните месеци от живота й. Тези твърдения обаче не са официално потвърдени.

Elizabeth: An Intimate Portrait излиза на 8 декември.

CHF CHF 1 2.0566
GBP GBP 1 2.28434
RON RON 10 3.93053
TRY TRY 100 5.8357
USD USD 1 1.80945