Honor и как компанията започна да си връща позициите в Китай след раздялата с Huawei

Любопитно 06.10.2021 14:21 Снимка: ДНЕС+

Honor и как компанията започна да си връща позициите в Китай след раздялата с Huawei

През есента на миналата година Honor се отдели от Huawei с целта да се избегнат рестрикциите, които САЩ продължаваше да налага върху търговията на китайския гигант.

Това действително се случи, но в седмиците и месеците след отделянето бизнесът на компанията сериозно спадна.

Сега обаче Honor успява да се завърне на позициите си от преди раздялата с Huawei и към момента е една от най-бързо растящите марки за телефони в Китай. 

През август компанията е достигнала 15% дял от пазара в родната си страна, където занапред ще трябва да догонва Vivo и Oppo, които през последната година много ефективно се възползваха от спада на Huawei не само в Китай, но и на запад. 

В рамките на месец Honor успява да отбележи ръст на продажбите в Китай с около 18%, но по-интересно ще е да видим дали компанията ще успее да пробие и в западните пазари, където Xiaomi, Oppo, Vivo и Realme бележат забележителен ръст. 

В световен план сегашният дял от пазара на смартфони на Honor възлиза на около 3.7%. 

Honor може и да е по-малка, дъщерна на Huawei компания, но разполага с ноу-хау и ресурси за развитие на нови технологии, с които малко от развиващите се марки могат да се похвалят.

Припомняме също така, че за разлика от телефоните на Huawei тези на Honor идват с пълен пакет на Google и достъп до всички приложения в екосистемата./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448