Гъби с ориз – бабината рецепта
Любопитно 31.12.2015 09:48
Приготвяне:
Празът се измива, нарязва се на ситно и се задушава в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него се прибавят измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.
Измитият ориз се изсипва в голяма тава, към него се прибавят и зеленчуците. Овкусявате със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипвате 4 чаени чаши вода (съотношението ориз: вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.
Продукти:
300 г гъби печурки
2 ч.ч. ориз
2 червени чушки - пресни или 3 сухи
2 стръка праз лук
магданоз
олио
сол
черен пипер
Празът се измива, нарязва се на ситно и се задушава в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него се прибавят измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.
Измитият ориз се изсипва в голяма тава, към него се прибавят и зеленчуците. Овкусявате със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипвате 4 чаени чаши вода (съотношението ориз: вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.
Продукти:
300 г гъби печурки
2 ч.ч. ориз
2 червени чушки - пресни или 3 сухи
2 стръка праз лук
магданоз
олио
сол
черен пипер
![]() |
1 | 2.0974 |
![]() |
1 | 2.25951 |
![]() |
10 | 3.85788 |
![]() |
100 | 4.15376 |
![]() |
1 | 1.67638 |
Последни новини
- 21:21 Хороскоп за вторник, 22 юли 2025 г.
- 19:36 The Telegraph: Великобритания подготвя 50-дневна кампания за въоръжаване на Украйна
- 19:28 Ердоган: Светът трябва да приеме реалността за съществуването на две държави в Кипър
- 19:21 Проф. Михаил Станчев: Войната в Украйна ще свърши, но няма да е тази година
- 19:13 След принц Андрю и делото "Епстийн": Книга обвинява още един член на кралското семейство в педофилия
- 19:06 Митата на Тръмп удариха производителите на зехтин в Гръция, търсят нови пазари
- 18:59 Техеран: Нов кръг преговори за иранската ядрена програма ще се проведе в Истанбул
- 18:52 Автобус падна от 25 метра в Русия, 13 миньори загинаха