Гъби с ориз – бабината рецепта

Любопитно 31.12.2015 09:48

Приготвяне:
Празът се измива, нарязва се на ситно и се задушава в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него се прибавят измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.

Измитият ориз се изсипва в голяма тава, към него се прибавят и зеленчуците. Овкусявате със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипвате 4 чаени чаши вода (съотношението ориз: вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.

Продукти:
300 г гъби печурки
2 ч.ч. ориз
2 червени чушки - пресни или 3 сухи
2 стръка праз лук
магданоз
олио
сол
черен пипер
CHF CHF 1 2.0974
GBP GBP 1 2.25951
RON RON 10 3.85788
TRY TRY 100 4.15376
USD USD 1 1.67638