Fortnite, Epic Games, Nvidia и как играта ще се завърне в iOS чрез GeForce Now

Любопитно 22.11.2020 09:05 Снимка: ДНЕС+

Fortnite, Epic Games, Nvidia и как играта ще се завърне в iOS чрез GeForce Now

По-рано тази година Apple "зашлеви" както производителя на игри Epic Games, така и милиони геймъри по света, след като премахна култовата игра Fortnite от App Store.

Рестрикциите бяха поставени от страна на Apple и върху гейминг приложенията Google Stadia, GeForce Now, както и върху опциите за стрийминг от Xbox.

Много възможно е обаче още в началото на следващата година Fortnite да се завърне в iOS, но не като приложение, а през собствения уеб браузър на Apple - Safari.

Това би могло да се случи благодарение на Nvidia и тяхната GeForce Now платформа, която е достъпна през Safari, но не и през App Store.

От Apple все още не са сложили ограничения върху стриймването на игри през браузъра и на това разчитат инженерите на Nvidia, съобщава BBC.

Проблемът пред Nvidia в момента е, че трябва да създаде възможност за управление на играта чрез тъч контроли в браузъра Safari и е възможно това да забави пускането й.

Компанията работи и по версия, съвместима с Google Chrome, която също ще се появи в началото на 2021 г.

От Nvidia също така отбелязват, че за момента от Apple не коментират възможността Fortnite да се играе през уеб браузъра, но е възможно в някакъв момент Тим Кук и хората му да затворят и тази "врата"./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.80544
GBP GBP 1 2.19727
RON RON 10 4.01377
TRY TRY 10 2.07071
USD USD 1 1.6484