Фолкпевицата Мария спира да пее. Ще пише книга

Любопитно 09.08.2020 14:40 Снимка: ДНЕС+

Фолкпевицата Мария спира да пее. Ще пише книга

Когато имам вариант да се чувствам добре, в никакъв случай не изпускам момента хвърлям се с главата напред и съм на макс

- Мария, къде те намирам, можеш ли да говориш?
- Хващаш ме в един от тези женски дни, в които правя коса, маникюри, педикюри... Такива работи...

- Винаги си била с перфектна визия.
- Благодаря.

- Как изкарваш пандемията?
- Като всички. Това са такива моменти, които създават изключително равенство между хората. Единственото, което е лошо, е че, не създават отборност. А би трябвало.

- За съжаление... Но защо ти с такава прекрасна кариера или това е фалшива новина, реши да прекратиш изявите си на сцената?
- И аз, и сцената - музикалната, наистина си дадохме най-доброто. Посветила съм ѝ 20 години, което реално е по-голямата част от моя живот. Понеже съм на 38...

- Не, не, не! Не споменавай цифри, моля те!
- Това са фактите. Това е истината. Колкото и да е нескромно, там, в кариерата, максимумите съм ги постигнала. И сякаш ми се иска сега по-спокойно в нощите да присъствам до дъщеря си... Да бъда със семейството си. Ей такива неща ми се искат. Решението е взето комплексно.
Изморих се от цялото
това нещо!

- Не можеш да се измориш! Ти си звезда!
- Факт е. Моето място няма кой да го заеме, защото аз съм си го заслужила, и ще си остане така. Смятам просто, че съм от дамите в шоубизнеса - пак ще си остана в тези среди, ще съм в тази гилдия, но няма да съм толкова фронт, толкова отпред.

- Защо отстъпваш?

- Аз съм една щастлива жена с цели 20 години в тази професия. Като започнах,бях съвсем дете. И си казах, че в момента, в който реша да се оттегля, искам да бъда в състезателна форма, искам да съм на върха, искам да бъда красива, да бъда в челните редици.

- Но ти си!
- За мен това не е състезание. Аз няма какво да доказвам повече. Направила съм и нещата, които не могат да се правят в този жанр. Оттук нататък смятам, че ми се иска да правя други неща.
Започнах серия реклами на парфюми и козметика, антиейдж серии (против стареене на кожата - б.р.). Хората искат да знаят какво правим, какво ползваме, как живеем. Това, което за нас е окей, и за тях да бъде окей.

- Как можеш да прекрачиш такава блестяща кариера?
- Тя ще си остане завинаги така, защото няма кой как да я парира. Нито няма как да я зачеркне.
Това са много години труд,
много години себелишение

- Коя е най-личната ти песен?
- Всичките ми песни са лични. Създаването на една песен е много трудна задача. Първо трябва да изразиш себе си или изцяло да се пренебрегнеш, защото песента е една емоция, едно послание...

- Мария, но книга! Това е друг жанр. Кой днес чете? Защо?

- Ами, ето така. Реших да опиша живота си в книга, на хартия. Животът ми е доста интересен и се надявам да продължи да бъде.

- Той със сигурност ще продължи да бъде... Кажи плюсове и минуси.
- Аз бях всякаква към дадения етап от моя живот! Аз съм такава жена, която обича да влиза във филма изцяло. Перфекционист съм. Във всеки един етап от моя живот аз съм имала различна идея, искала съм да опитам нещо различно.
И не мога да влизам
50 процента или 80, аз
влизам 100 процента!
Аз съм го мислила това много дълго време. Жените, които са под светлините на прожекторите, е задължително по начина, по който се появяват красиво, така и да си тръгнат красиво в един момент.

- Извинявай, недей, ти си в прекрасна форма!
- Съгласна съм. Но нека припомня - аз съм певица на цели две поколения. Знаеш ли колко е интересно и странно, когато ми напишат някой път - чух песните ви от моите родители, израснал съм с тях. Има нови певици, които говорят техния език - на новите поколения, владеят езика на тялото на сцената. Има голяма разлика в поколенията. Имахме по-различни начини на изразяване. Гледам. Осъзнавам. Разбирам. Не се вписвам в тяхната обстановка. Е, време е за мемоари.

- Дъщеря ти как го приема?
- Марая? Тя е на 12 г. Различни сме...
. Не можеш ли да попиташ: 
Харесваш ли някоя моя песен.
- Тя си знае.

- До какви житейски изводи стигна след тежките периоди във връзките ти?
- Като мина през тях, ги забравям. Остава някакъв отпечатък след това. Може би това, че когато имам опция да бъда щастлива и да се чувствам добре, в никакъв случай не изпускам момента - хвърлям се с главата напред и съм на макс.
Ето, до това ме докараха недобрите моменти в моя живот. Други трайни белези не са ми останали. Просто ме научиха да се забавлявам. Понеже аз бях доста по-консервативна с оглед и на семейното ми положение в по-голямата част от живота ми. В много неща се бях посветила изцяло на семейството, на детето и т.н. Смятам, че умело съм постигала хармония между работата и семейството. Обаче пък за самата себе си смятах, че се пренебрегнах. Сега съм като малките деца.
Блъскане, блъскане, блъскане, градиш, градиш, градиш и като се обръщаш назад - минали са едни цели 20 години от твоя живот и накъде сега?

- Имаш 12-годишна дъщеря.


- Да ми е жива и здрава! Тя е най-важното нещо в моя живот. Като видя Марайчето и като я видят хората отстрани, смятам, че тя е моята визитна картичка за това какъв личен пример съм аз.
Няма по-спокойно, по-възпитано и по-интелигентно дете на 12 г., говорещо 3 езика.
А в музиката разбрах през последната година какво съм постигнала - щом се разбра, че се оттеглям от сцената, как плача...
И то в този труден момент, когато има и коронавирус, и всякакви други несгоди.

Феновете ми обърнаха
толкова голямо
внимание!
С толкова хубави думи
и сълзи!
И тогава аз разбрах, че наистина съм една успяла жена в работата си и ще се оттегля с достойнство. Така съм преценила. Когато кажа нещо, правя го!
Правя това, което ме кара да се чувствам щастлива.

- Каква песен би посветила на себе си?
- На себе си най-малко неща съм посветила в този живот! Но ако трябва, песента ще бъде доста купонджийска и ще изразява настроението ми.
Песен за красива жена.

Аз съм в доста еуфоричен
и различен период
на моя живот
Годината ми е деветка и е знак за ново начало и не ми се ще пропусна това ново начало.

- Не е тайна, че не е лесно с мъжете около теб.
- С хората около мен? Аз не съм простак... Имам изключително добри отношения, от никого не към се чувствала наранена.
Напротив! Даже искам да ти кажа, че съм горда от всичко, което е минало по пътя ми. На всички жени, които обичам и уважавам, пожелам да се докоснат до моя живот. Аз съм голямо диване. Това не е край, а ново начало.

- Как ще се казва книгата? Примерно “Аз, Мария”! Давам идея.
- Това е суперзаглавие!

- Имаш го като подарък.
- Дано да успея да свърша всички неща, които съм си наумила. Трябва да поддържаме едно ниво и няма мърдане.

- Накъде!
- Как накъде? Много харесвам книгите. Аз съм или, или, няма поливинчати работи. Нищо не ми се иска да изпея, не се чувствам в разположение за каквото и да е. Никаква песен не ми се върти в главата. Честно. Оставила съм си главата сега да почива.
Аз съм такава жена,
която обича
да влиза във
филма изцяло.
Перфекционист съм
Не съм се чувствала наранена от никого от мъжете до себе си.[**sorce_name**]

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448