Факти, размери, заблуди: 15 любопитни неща за "мъжкото достойнство"

Любопитно 24.09.2021 11:02 Снимка: ДНЕС+

Факти, размери, заблуди: 15 любопитни неща за "мъжкото достойнство"

... или за "оста, около която се върти света", според мъжките представи

И така, да проверим знанията ви за „главния мъжки орган“. Добре, нека не е най-важната част от анатомията и живота на мъжа, но това е своеобразна ос, около която се върти мъжкото съзнание и се градят представите за живота. Няма нужда да оспорваме трепетното отношение на мъжете към предмета, когото смятат за достоен за гордост. Все пак, няколко интересни факта за въпросната анатомична част ще са от полза.

Мислите си, че в цялата тази не кой знае колко голяма „работа“ може да има скрити някакви тайни? Има, при това – доста интересни!

Любителите на китайските мъдрости веднага биха ви цитирали Сун Дзъ и неговата „Изкуството на войната“, в която твърди, че за успешно сражение с врага трябва да го познаваш добре. Дори на половия акт в Китай гледат като на „битка на копието и нефритовите порти“. А всъщност не е нужно да се водят „сражения“, когато може пенисът да се приеме за „съюзник“. Затова е важно да знаем повече за този „източник на удоволствия“. Някои от фактите за мъжкия полов орган са забавни, други – полезни и поучителни. При всички случаи, ако ги знаете и в подходящ момент ги споделите в компания, може и да блеснете с просветеността си.

Несправедливостта на оргазма

Средностатистическите данни сочат, че мъжкият оргазъм е с продължителност около 6 секунди; при жените – 23 секунди. Несправедливо, нали? Но равновесието винаги може да бъде постигнато, само трябва да се добавят още малко любопитни факти…в случая – факти за женския оргазъм.

Същата статистика твърди, че мъжкият оргазъм е много по-често срещано явление – 95% от случаите завършват с оргазмено преживяване при мъжете, срещу 65% при дамите. Така мъжете донякъде възстановяват равновесието, наблягайки повече на количеството, отколкото на качеството. Обаче, нежната половина от човечеството (за мъжете говорим, жените са красивата половина) е два пъти по-малко облагодетелствана от възможността да изпита множествен оргазъм, т.е. везните отново леко се накланят в полза на жените.

Гигантско „достойнство“

Най-древното животно, което притежава пенис, е ракообразното Colymbosathon ecplecticos, което в буквален превод от гръцки означава „чудният плувец с огромен член“. Любопитното в цялата работа е, че половият орган на тази малка гадина е с дължина няколко милиметра, но независимо от това, за неговите размери си е направо огромен.

Дори раковините на мъжките индивиди е по-дълга от тази на самките. Логично е: „личните вещи“ трябва да се пазят на подходящи места. В този „гигантски пенис“ се е помещавал огромен сперматозоид, който на дължина шест пъти превъзхожда размера на самото ракообразно. Ако прехвърлим мащабите към човешки мерки, то мъжете щяха да се разхождат с пениси от 38 см и нагоре. И ако мъжете започнат да съжаляват, че пропускат такава възможност, утешителен факт е, че тези същества са отдавна измрели (въпреки гигантските си „преимущества“) и учените могат да изследват само техните вкаменелости.

Тютюн срещу размер

Тютюнопушенето може „да изяде“ цял сантиметър от пениса! Фактите от този тип би следвало сериозно да обезпокоят мъжете, а жените да са с едно наум, когато се запознават с пушачи. Каква е връзката и как нещо, което не може да се изтърка, се оказва подвластно на пушенето? Ерекцията преди всичко е функция на добро кръвоснабдяване, в частност – на гениталиите. Тютюнопушенето влияе негативно на кръвоносните съдове, което съответно влошава ерекцията. Ето ви 1002-рият повод да откажете цигарите.

Орган без кост, но не е като езика

Този факт за мъжкия полов орган е свързан с броя на партньорите. Мъжете не разполагат с кост в пениса, което вероятно се дължи на моногамния начин на живот. При много животни пенисът е снабден с т.нар. „приапова кост“, чиято основна функция е да способства за по-продължителен полов акт.

Учени от Лондонския университет са провели изследване, в което измерват големината на „приаповата кост“ у над 2 000 вида бозайници, в това число и при приматите. От резултатите става ясно, че колкото по-дълга е костта, толкова по-продължително е съешаването. Същото се отнася и за онези видове, при които партньорите са повече на брой или за възпроизводството на вида се разчита на сезонното чифтосване. Т.е., в тези случаи конкуренцията е по-голяма.

Такава кост е присъствала и в човешката анатомия, но е изчезнала, когато видът ни е започнал да се придържа към живот с „последователна моногамност“. Да, на по-прост език това ще рече, че за относително по-дълги периоди човек практикува секс само (или поне предимно) с един партньор. Мъжете, лишени от възможността да си върнат костта в пениса, за да е по-продължително удоволствието, може и да си мислят, че залитането към полигамия е добра идея, но рано или късно научават урока за неудобната земя, когато се опитваш да седиш на повече от един стол…

Не гледайте размера на обувките

Той няма нищо общо, ако държите да ви подскаже за дължината на пениса на мъжа, в чиито обувки така жестоко сте се вторачили. Да, да, това е много стар (и изтъркан) мит. От обувките на мъжа може да почерпите друга ценна информация, но забравете момичешките заблуди. Дами, нито размерът на краката, нито разстоянието между палеца и показалеца на мъжа ще ви дадат някаква предварителна представа на какво да се надявате, че е скрито в панталоните му.

Вътреутробна ерекция

До тук разполагате с няколко интересни факта, с които спокойно може да участвате в разговор на тема „любопитното за мъжките потайности“. Но, хайде на бас, че предстои да прочетете и още, за някои от които дори и не сте подозирали.

Да, ето този: на момченцата за пръв път „им става“, докато са още в утробата на майката. Мнозина жени отказват да вярват на това, а дори и в по-очевидното – че малките им мъже водят интимен живот в „крехка“ юношеска възраст. Половият живот на мъжете, образно казано, започва по-рано, отколкото си мислите. Доста по-рано. А последната ерекция на мъж може да се случи (не при всички, разбира се) след смъртта му, особено ако тя е настъпила вследствие на увреждане на мозъка, кръвоносните съдове или е предизвикана от отравяне.

Гръбначният мозък вместо главния

За да еякулира, мъжът не се нуждае от главен мозък. Процесите по това „свещенодействие“ се контролират от (и за осъществяването им е нужен само) от гръбначния мозък. Добре - за да е още по-точно, да го кажем така: сигналите, подавани от главния мозък изобщо не са основните, които водят до изхвърляне на спермата. За сравнение, при жените цялата процедура по достигане до оргазъм и бурен финал, се случва в пространството между ушите.

Имплантиране на кожа

Сега следват малко необичайни факти за пениса, който се оказва, че има значима роля и в медицината. Лекарите са се научили да отглеждат кожа, като изходният материал е обрязаната крайна плът от пениси. Само от една такава „база“ може да се отгледат 23 000 кв.м. „изкуствена“ естествена кожа. Това се случва в лабораторни условия. Създадената по този начин кожа се използва при хирургични операции, особено ако става дума за изгаряния и пациентът се нуждае от присаждане на кожа.

Между другото, някои специалисти свързват обрязването с до известна степен снижаване на чувствителността на главичката на пениса. Това, според тях, позволява на мъжете „да изтраят“ малко по-дълго по време на полов акт. Точна статистика колко е това „по-дълго“, няма.

По-красив = по-силен

Колкото е по-красив един мъж, толкова „по-силна“ е спермата му. Испански учени са открили доказателства в полза на хипотезата, че „силата“ на мъжката сперма е пряко свързана с външността на мъжете. Експериментът, който са провели, е следният: подбират мъже със силна, средна и слаба сперма, правят им снимки и предлагат на жени да изберат – по техните представи – кои са най-привлекателни. Оказва се, че всяка дама разполага със свой „вътрешен глас“, който обаче им нашепва почти едно и също – интуитивният избор на жените се спира най-вече на мъжете, чиято сперма в изследванията показва „отлични резултати“.

Протезиране при импотентност

През 2016 година учените успяват да помогнат на мъж, който страда от тежка еректилна дисфункция. За него е създадена 20-сантиметрова бионична протеза от метал, която се активира „дистанционно“ при нагряване. С помощта на протезата се постига пълноценна ерекция.

Самостоятелна работа

Един от 400 мъже е в състояние сам да се задоволи орално, без да се налага да прибягва до „помощ от приятелка“. Този факт едва ли ще подейства възбуждащо на мнозина, но определено си е от любопитните. Надяваме се, че не всеки мъж ще започне да се самопроверява, дали притежава тази „уникална“ способност.

По-добрият размер

Условно пенисите може да се разделят на два типа. Първият тип са онези, които се увеличават и удължават при възбуда. Вторият тип – изглеждат впечатляващи в спокойно състояние и при възбуда почти не увеличават размерите си. Мъжете би трябвало да са наясно всеки със своите особености, но за дамите остава привилегията да откриват кой мъж от кой тип „мъжко достойнство“ притежава.

География на пенисите

Оказва се, че представите за „идеалния член“ са много различни в зависимост от географското разположение на държавите по света. Например, най-претенциозни по отношение на размер са австрийци и поляци, които се надяват, че разполагат със 17,3-17,6 см еректирала плът, в Германия – 16,5 см, във Франция – 14,9 см, а поданиците на Нейно Величество – скромно искат 14,2 см. Тук обаче се намесват предпочитанията на дамите, защото всяка има свое индивидуално виждане, каква дължина на пениса я устройва. Дори не е нужно да ходи с линийка и да мери, освен ако хобито ѝ не е да провежда точни замервания по темата „размери“.

В началото бе клиторът

Да, мъже, вашият пенис е започнал съществуването си като клитор. И да се притеснявате, и да не ви пука – това е фактът. В периода, когато плодът тепърва започва да се формира в майчината утроба, всичко започва именно от клитор.

Това продължава до момента, когато мъжките хормони в плода вземат връх и от клитор се стигне до… онова, което се приема за „мъжко достойнство“. Истината е, че всички ние до определен стадий на развитие в майчината утроба сме момиченца. Затова, когато бъдещите родители искат предварително да са наясно с пола на бъдещото отроче, могат да се надяват на точни данни едва след 23-тата гестационна седмица, когато на неродените още синчета на правилното място започва да си личи леката изпъкналост.

За десерт:

Какво е сбор от любопитни факти за пениса, ако не завършва с десерт? В случая – в буквален смисъл: в Китай съществува мрежа от ресторанти „Гуо Ли Жуан“, които предлагат на клиентите си над 30 ястия, приготвени от… пениси (не човешки). Важното е да не си задавате въпроса, откъде са ги взели. Да ви е сладко!

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448