Домашни хрупкави бишкоти

Любопитно 23.12.2016 12:23

необходими продукти:

1/2 ч.ч. меко масло
1 ч.ч. захар
3 яйца
3 с.л. портокалов сок
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 ванилия
3 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 ч.ч. микс от бадеми, лешници, сушени плодове
1/3 ч.ч. шоколадов чипс

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 175°С. Пригответе широка и плитка тава и я покрийте с хартия за печене.
2 Сложете в купата на кухненския робот мекото масло, захарта, яйцата, портокаловия сок и настърганата кора, ванилията и разбъркайте. Добавете брашното с бакпулвера и солта. Сложете ядките, сушените плодове и шоколадовия чипс.

3 Прехвърлете полученото тесто върху хартията и с влажни ръце го оформете на 2 дебели около 2 см продълговати кори. Сложете ги във фурната и печете около 30 мин. Оставете ги леко да се охладят преди да ги нарежете на филийки. Върнете ги във фурната да се запекат още малко или изключете уреда и оставете бишкотите да престоят във фурната на затворена врата няколко часа. /mila.bg

CHF CHF 1 2.08444
GBP GBP 1 2.32118
RON RON 10 3.87662
TRY TRY 100 4.36839
USD USD 1 1.71399