Чаша чай, тренировка, фастинг - какво да правим преди лягане, за да отслабнем

Любопитно 27.11.2020 11:07 Снимка: ДНЕС+

Чаша чай, тренировка, фастинг - какво да правим преди лягане, за да отслабнем

Отслабването е желаното от мнозина, но малцина го постигат толкова лесно, колкото им се иска. За да показва кантарът желаното от нас тегло често се изискват много усилия или поне известни лишения.

Знаем, че добрият сън е от съществено значение както за цялостното ни здраве, така и за метаболизма и килограмите в частност. Но има и няколко хитрини, от които да се възползваме преди лягаме, за да подпомогнем процеса на отслабване.

Чаша чай

И приятно, и полезно,. Важното уточнение е, че чаят трябва да е Ройбос, защото той е известен с това, че гори калории и мазнини, най-вече в областта на корема.

Сирене

Но не какво да е, а котидж сирене. То не само ни засища за дълго, но и съдържа протеина казеин, който се разгражда бавно. Съдържа и аминокиселината триптофан, която подпомага съня.

Фастинг

Мнозина се кълнат в неговия ефект. Идеята се състои в това да издържим колкото се може повече часове, без да ядем. Най-добре е да се придържаме към ранната вечеря - около 7 часа, след което да не посягаме към храна поне до 10-11 часа на следващата сутрин.

Тренировки

Вероятно смятаме, че преди лягане не е най-правилното време за спорт, но не е точно така. Кратка тренировка за издръжливост може да подсили сериозно метаболизма и да изгорим много повече калории през нощта. Кардиото също ни помага да стопим коремчето.

За десерт

Според различни изследвания, консумацията на 30 грама суроватъчен или казеинов протеин след вечеря води до по-бърза обмяна на веществата на следващата сутрин в сравнение с варианта, при който не сме консумирали нищо.

Температура

Градусите в спалнята също оказват ефект. Когато спим в по-скоро хладна, отколкото топла стая, това може да помогне на тялото ни да се раздели с повече мазнини по време на сън./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81988
GBP GBP 1 2.19576
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.16004
USD USD 1 1.62121