Бритни Спиърс делото за попечителството и ще успее ли да замени баща си с независим счетоводител

Любопитно 28.07.2021 15:00 Снимка: ДНЕС+

Бритни Спиърс делото за попечителството и ще успее ли да замени баща си с независим счетоводител

Бритни Спиърс все по-уверено върви към освобождаване от попечителството на баща си. Първата малка победа стана факт, когато певицата получи право да си избере адвокат, който да ѝ помогне в това начинание.

Бившият федерален прокурор Матю Роузънгарт беше одобрен от съдията по делото да представлява нейните интереси.

Той веднага е предприел постъпки за отстраняване на баща ѝ Джейми Спиърс, който заради психичното здраве на Бритни от 13 години контролира нейните финанси. Идеята е тази роля да поеме независим счетоводител.

За тази цел в съд в Лос Анджелис вече има подадено искане да се назначи калифорнийският счетоводител Джейсън Рубин. Отделно искане пък цели да се отнеме от Джейми Спиърс контрола върху авоари на стойност 60 милиона долара.

Обществената подкрепа към Бритни нарасна след емоционалните ѝ показания пред съда, когато тя описа кошмара, в който живее. Отстраняването на Джейми Спиърс е нещо, за което от дълго време настояват почитателите на Бритни Спиърс, които организираха кампания в нейна подкрепа под надслова "Освободете Бритни".

Двете искания на адвокат на Бритни ще бъдат разгледани на ново съдебно заседание, което е насрочено за 29 септември, пише BBC./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448