Бижутата на Елвис Пресли, които можем да си купим

Любопитно 04.08.2022 17:29 Снимка: ДНЕС+

Бижутата на Елвис Пресли, които можем да си купим

Експерти и историци, изследвали живота на Елвис Пресли, отдавна знаят за една много специална колекция с бижута. За наша изненада обаче, оказва се, че тя действително е на Елвис, но всъщност всичко в нея е било подарявано на мениджъра му - полковник Том Паркър. Освен този любопитен факт, историята по-нататък също е обещаващо интересна.

Колекцията се е смятала за изгубена, тъй като колекционери и фенове на Елвис Пресли са прекарали десетилетия в търсене, за да я открият. Но все без да ги "огрее".

В това златотърсаческо начинание успехът се усмихва на аукционната къща GWS Auctions. Те са я намерили и събрали, а благодарение на усилията им може да бъде видяна за първи път.

Златни пръстени, инкрустирани със скъпоценни камъни, копчета за ръкавели, часовници и верижки са сред бижутата в колекцията, в която иначе има цели 200 предмета. А някой щастливец ще може даже и да ги пробва или носи, ако пожелае, след като си ги откупи, разбира се.

Планът на аукционната къща е още на 27 август да ги обяви на търг. Голяма изненада също е, че освен бляскавите и скъпи бижута, ще бъде продадена и китарата, на която Елвис е свирил по време на голямото си завръщане през 1968 г.

Присила Пресли, бившата жена на легендарния музикант, изцяло подкрепя идеята за търга. Тя не притежава нито един от предметите, които ще участват в него и дори е работила заедно с аукционната къща по организацията му.

"Е, и със сигурност ме връща към спомените", споделя тя пред Ройтерс.

От Присила разбираме още и каква е причината семейство Пресли все да подаряват бижута на полковник Паркър. Оказва се, че понеже той, така или иначе, вече си е имал всичко, единственото, което са се сещали да му избират, са все различни бижута. И в един момент това се е превърнало в нещо като семейна шега.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648