Антонио Бандерас и Педро Алмодовар се прощават с Вероника Форке

Любопитно 15.12.2021 18:09 Снимка: ДНЕС+

Антонио Бандерас и Педро Алмодовар се прощават с Вероника Форке

В понеделник, 13 декември, откриха мъртва актрисата Вероника Форке в апартамента ѝ в Мадрид. От полицията съобщиха, че вероятната причина за смъртта ѝ е самоубийство, като за момента няма повече подробности от разследването.

Вероника Форке, която на 1 декември навърши 66 години, е една от най-известните и обичани испански актриси от 80-те и 90-те години на миналия век. Тя е най-известна с ролите си във филмите "Кика", "Матадор", "С какво съм заслужила това" на Педро Алмодовар, както и с още много други участия в киното и театъра. В България добре я познаваме и покрай сравнително кратката ѝ, но забележителна роля в "Новите съседи".

И докато обществеността в Испания продължава да скърби от загубата на такъв талант, много нейни колеги не пропуснаха да се сбогуват с нея, като публикуваха мили думи и спомени в профилите си в социалните мрежи. Между тях са Антонио Бандерас и Педро Алмодовар.

"Сбогом, Вероника Форке. Работих преди няколко години с нея и ми остана спомен за нежна и одухотворена жена и много добър партньор. Почивай в мир" - написа в Twitter Антонио Бандерас.

Педро и Агустин Алмодовар и целият екип на продуцентската компания El Deseo изразиха съжалението си за смъртта на Вероника Форке отново с пост в Twitter.

"Всички от El Deseo бихме искали да изпратим цялата си любов на семейството на Вероника в тези толкова тежки за тях моменти. Празнотата, която остава в нашите животи и в киното ни, е невъзстановима. Тя беше една необикновена актриса и незаменим човек, с който имахме честа да работим и споделяме живота си. На добър път, Вероника. El Deseo винаги ще бъде твой дом", написаха те./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361