Ако имате тези симптоми, може да получите инфаркт всеки момент!

Любопитно 21.06.2020 19:38 Снимка: ДНЕС+

Ако имате тези симптоми, може да получите инфаркт всеки момент!

Понякога е трудно да разпознаем сериозните сърдечни проблеми поради факта, че хората често ги приемат за леко заболяване. Междувременно до 18 милиона души умират всяка година от сърдечни заболявания.

Тези симптоми сигнализират за сърдечни заболявания и в кои случаи трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Дискомфорт в гърдите

Изгаряне, натиск, изтръпване и стягане ... при различни хора дискомфортът в гърдите се проявява по различни начини, но във всеки случай, ако сте имали такъв симптом повече от веднъж, трябва незабавно да отидете на лекар.

Лекарят трябва да напише направление за ултразвук на сърцето и електрокардиограма.

Ако почувствате силна болка в гърдите и тя не спира няколко минути, незабавно трябва да се обадите на бърза помощ.

Болка в лявата ръка

Често на мозъка му е трудно да определи какво точно боли - сърцето или ръката, защото нервите на първия и втория изпращат сигнали към една и съща област на мозъка.

Ако сте наранили крайник по време на тренировка или просто сте се ударили, болката в ръката е разбираема. Но ако няма видими причини за такъв симптом, човек трябва да бъде предпазлив. Според лекарите това е класически симптом на сърдечен удар.

Кратко замайване

Внезапна слабост може да се появи от време на време по съвсем различни причини. Но ако постоянно ви се вие свят, това е сериозна причина да се свържете със специалист.

Най-вероятно сърцето не може да се справи с изпомпването на кръв в мозъка, което може да бъде симптом на инсулт. /zdave.to

CHF CHF 1 1.82822
GBP GBP 1 2.16813
RON RON 10 4.01402
TRY TRY 10 1.99697
USD USD 1 1.67194