Адът, през който премина Селма Блеър

Любопитно 13.05.2022 15:55 Снимка: ДНЕС+

Адът, през който премина Селма Блеър

Още през 2018 г. Селма Блеър обяви, че е болна от множествена склероза и ѝ предстои дълъг път в опит да се излекува.

През лятото на миналата година пък представи и документален филм, който проследява целия този процес. С който ни показа, че въобще не се колебае да споделя трудните моменти, през които преминава.

Прави го отново - в мемоарите си Mean Baby и в интервю за списание People. Блеър говори открито за зависимостта си от алкохол, която е започнала от много ранна детска възраст - седем години, както и за други травми като сексуални посегателства срещу нея и опити за самоубийство.

Актрисата откровено не смята, че е щяла да преживее детството си, ако не е бил алкохолът, защото точно в началото в него е намирала спасение и комфорт. В детските си години не се е напивала, но го е правила, когато е искала тревожността ѝ да изчезне.

Но през тинейджърсите и през двайсетте си години е започнала да прекалява с пиенето, което е довело и до изнасилване. Селма Блеър пише в книгата си, че е била толкова пияна, че не е можела да каже "не" на двете момчета, които са злоупотребили с нея.

Всъщност, тя не е сигурна дали и двамата са я изнасилили, но е убедена, че един от тях го е направил със сигурност. Това е история, която не е разказвала на никого, освен на терапевта си. Но сега решава да го направи, защото е важна част от целия ѝ път.

Селма Блеър е трезва от 2016 г. и споделя всички тези подробности и преживявания в книгата си, за да помогне на други като нея, които в момента се опитват да се скрият от света, докато болката им отмине. Mean Baby ще бъде пусната в продажба в Америка от 17 май./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648